Gorod.lv aptauja: 81% respondentu nesekoja Dziesmu un deju svētku pasākumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultātiem 81% respondentu nesekoja Vispārējo Dziesmu un deju svētku koncertiem, kuri norisinājās Rīgā no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

7% aptaujāto sekoja pasākumiem, skatoties tos televīzijā, 6% lasīja par tiem laikrakstos, 3% apmeklēja pasākumus.
Kā ziņots, Daugavpili šajos svētkos pārstāvēja 29 mākslinieciskie kolektīvi un vairāk nekā 800 cilvēki. Starptautiskā žūrija augsti novērtēja mūsu kolektīvu profesionalitāti: augstas vietas izcīnīja vīriešu koris „Forte” (diriģents Jevgeņijs Ustinskovs) un Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” Lilijas Graudiņas vadībā.

Jāatzīmē, ka latviešu komponists Raimonds Pauls izteica neapmierinātību ar svētku noslēguma koncertu. Pēc viņā vārdiem, pasākuma rīkotāji solīja lielu brīnumu, kas tā arī nenotika. Pēc maestro domām, koncertā izskanēja pārāk daudz līdzīgu dziesmu.

Ar svētku organizāciju neapmierināts ir arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, šī pilsēta, kā zināms, ir slavena ar to, ka prot organizēt pasākumus un piesaistīt tūristus. A.Lembergs atzīmēja, ka „radošā elite” bijusi augstprātīga pret svētku dalībniekiem un skatītājiem.


Написать комментарий