Visi Daugavpils novada skolu beidzēji nokārtoja eksāmenus un saņēma atestātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušās nedēļas nogalē, 5.jūlijā, Latvijas skolēni saņēma sertifikātus par pamatizglītības vai vidējās izglītības iegūšanu.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste-metodiķe Janita Zarakovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka novada skolu beidzēji veiksmīgi nokārtoja eksāmenus un saņēma atestātus par pamatizglītības vai vidējās izglītības iegūšanu.

Atgādināsim, ka saskaņā ar Valsts izglītības satura centra (VISC) datiem, vissarežģītākais no trim centralizētajiem eksāmeniem bijis eksāmens matemātikā, kuru nenokārtoja 132 skolēni no 20 088, tādēļ viņiem netika izsniegts atestāts.

J.Zarakovska atzīmēja, ka Daugavpils novadā šādi gadījumi nekad nav bijuši, arī šogad visi skolēni pārvarēja minimālo barjeru – 5%. Daugavpils novada skolēni sasniedza labus rezultātus, pārspējot valsts vidējos rādītājus. Jāatzīmē, ka valstī šogad šis rādītājs ir 37,3%, savukārt Daugavpils novadā – 51%.

„Eksaktās zināšanas – ķīmija, bioloģija, fizika – ir mūsu skolēnu stiprā puse”, teica J.Zarakovska.

Par to liecina arī tas, ķīmijas eksāmenā kopvērtējums ir 90% līmenī, bioloģijas – 80%, fizikas – 72%. Šogad fizika bija viens no populārākajiem neobligātajiem mācību priekšmetiem skolēnu vidū.

Pēc Izglītības pārvaldes galvenās speciālistes-metodiķes domām, pedagogiem un skolēniem lielāka uzmanība būtu jāpievērš valodu apguvei – tas attiecas gan uz krievu valodas kā svešvalodas apguvi, gan uz latviešu un angļu valodām. Diemžēl latviešu valodas eksāmena kopvērtējuma rezultāti liecina, ka novadā zināšanu līmenis esot zemāks, nekā valstī kopumā. Daugavpils novadā tas sastāda 52,4%, valstī – 55,7%, Novadā angļu valodas eksāmenā šis rādītājs ir 49%.

„Priecē fakts, ka mūsu skolēni labi nokārtoja vēstures eksāmenu. Latvijā tie ir 37,2%, savukārt Daugavpils novadā – 66%”, paziņoja J.Zarakovska.

Salīdzinot visu eksāmenu vidējos rādītājus, jāsecina, ka Daugavpils novadā tie ir vidējā līmenī, kaut arī daži eksāmeni – ķīmijā, vācu un angļu valodā – nokārtoti nedaudz labāk.


Написать комментарий