Daugavpils pilsētā un novadā tūristus piesaista tematiskie festivāli, Pilsētas svētki un M.Rotko mākslas centrs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jūnijā sākās tūrisma sezona, tādēļ portāla Gorod.lv korespondente griezās pie Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītājas Lolitas Kozlovskas ar jautājumu, vai mūsu pilsētā un novadā notiek pietiekami daudz pasākumu, kuri piesaista tūristus.

„Viennozīmīgi, visvairāk tūristu piesaista Pilsētas svētki”, paziņoja L.Kozlovska.

Pēc Daugavpils novada TIC vadītājas domām, šogad pilsētu un novadu apmeklēja liels tūristu skaits no kaimiņu pilsētām un reģioniem, jo Daugavpilī uzstājās populārākā Latvijas grupa, kuras koncerti valstī nenotiek bieži.

Tomēr jārīko vairāk pasākumu. Pēc Lolitas Kozlovskas domām, pilsētā un novadā jārīko pasākumi, kuri apvienotu dažādas auditorijas – gan jauniešus, gan vidējā vecuma cilvēkus un seniorus.

„Spriežot pēc kolēģu pieredzes, ļoti pieprasīti ir dažādi tematiskie festivāli. Piemēram, brīvdienās Grīvas lidlaukā notiks lidojošo objektu festivāls "Asti gaisā", tā ir laba, kreatīva ideja”, teica L.Kozlovska.

Runājot par festivāliem, kuri piesaista dažāda vecuma auditoriju, L.Kozlovska kā piemēru minēja citas Latvijas pilsētas, kuru pieredzi varētu pārņemt.

„Vairāki tematiskie pasākumi tiek rīkoti Jelgavā. Gada sākumā viņi rīko ledus skulptūru festivālu, vēlāk – maizes, piena, smilšu skulptūru svētkus – festivāli norisinās visa gada garumā, tie piesaista gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus”, pastāstīja TIC vadītāja.

Pēc L.Kozlovska vārdiem, veiksmīgs projekts, kas piesaista tūristus, ir M.Rotko mākslas centrs: „Patlaban tas ir visapmeklētākais objekts. Esam saņēmuši daudz labu atsauksmju par cietoksni un šo mākslas centru, tādēļ mums ir, ar ko lepoties”.


Написать комментарий