Kaķene tiek uz modes žurnāla vāka un pārspēj pat seksīgās modeles

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Kaķis uz ilustrētā modes žurnāla vāka? Neiespējami? Nebūt ne, ja runa ir par kādu īpašu četrkājaino radījumu, kuras vārds ir Šupete (Choupette) un kurai portālā «Twitter» ir jau 29000 sekotāju.

Šupete ir jauns spīdeklis pie modes pasaules debesīm. Atšķirībā no citām modes slavenībām Šupetei ir četras kājas un gluda, mīksta spalva. Modes karaļa Karla Lāgerfelda Siāmas šķirnes kaķenīte kļuvusi par vienu no populārākajiem modes pasaules pārstāvjiem, kura atbilstoši savam statusam bauda visas slavenību priekšrocības – luksusa dzīvi, ko nodrošina trīs apkalpotāji.

Murrā uz «Vogua» vāka.

Populārā modes žurnāla "Vogua" vācu izdevuma jūlija numura vāku grezno modele Linda Evangelista un Siāmas kaķenīte Šupete, kas mīlīgi pozē pašam modes caram Karlam Lāgerfeldam. Ar savu klātbūtni un aktīvo dalību foto sesijā modes mākslinieks izrādījis īpaši lielu cieņu saviem modeļiem – Šupete ir Lāgerfelda iedvesmas avots un vienīgā, kura drīkst viņu patraucēt mākslinieka radošā darba laikā. «Kad Šupete uzlec uz maniem papīriem uz mana rakstāmgalda, tas man ir dienas skaistākais moments,» atzīst dizainers.

Lāgerfelds vienmēr ir izcēlies ar īpašu skatu uz dzīvi, pasauli un lietām. Jau 30 gadus viņš ir «Chanel» galvenais modes dizainers. «Mēs vēlamies viņu apsveikt un viņam pateikties: par laiku, kuru viņš mums dāsni dāvā – arī šī izdevuma veidošanā; par fotoattēliem, kurus viņš pats ir uzņēmis, un par tiem, kurus viņš rada ar savu neierobežoto fantāziju mūsu galvās; par viņa iedvesmu, par viņa cilvēcību un sirsnību, par viņa rūpēm – un par vienu otru privātu ekskursiju cauri visiem šiem labirintiem,» atzīstas «Vogua» vācu izdevuma galvenā redaktore Kristiāne Arpa.

Jāatzīst, ka par Lāgerfelda mūzu var kļūt tikai atsevišķas izredzētas modeles. Ar savu aso mēli mākslinieks jau paspējis nokritizēt ne vienu vien slavenību. «Man nepatīk viņas seja,» tieši un bez aplinkiem sacīja Lāgerfelds par Kembridžas hercogienes Katrīnas Midltonas māsu Filipu jeb sauktu Pipa. Dziedātāja Adele viņa skatījumā ir «nedaudz resna», bet par tādu Heidiju Klūmu viņš nekad neko neesot dzirdējis: «Viņa nekad nav bijusi Parīzē, mēs tādu nepazīstam.»


Написать комментарий