Pauž bažas, ka festivāls “Pestivals” ir krāpšana

foto: F64
foto: F64

Šīs nedēļas beigās mūzikas mīļotāji varēs izvēlēties, uz kurieni doties, lai atpūstos labu ritmu pavadījumā.

Izskatās, ka Liepājā rīkotajam Summer Sound gan nebūs konkurentu, taču varbūt kāds vēlēsies doties uz Bausku vai vēl kādu citu pilsētu.

Beigtais Pestivals

Iesākumā gan par to, uz kurieni nav jādodas – uz Mežaparku. Kā zināms, tur 12.–13. jūlijā bija plānots rīkot mūzikas festivālu Pestivals ar virkni ārzemju zvaigžņu, kā arī pašmāju mūziķu piedalīšanos, taču – nekā, šis pasākums nenotiks. Neatkarīgās apskatnieks jau pirms nedēļas brīdināja, ka briest ziepes, un diemžēl šīs prognozes izrādījās pravietiskas, un tikpat pravietiskas arī sadaļā par to, ka Latvijas Pasākumu producentu asociācija (LaPPA), kas asi nosodīja «veidu, kā sarīkots grupu The Killers un James koncerts Mežaparka estrādē», šajā gadījumā necels ne ausu.

Interesanti, ka par festivāla atcelšanu ziņoja nevis organizatori, bet Rīgas meži (RM), kuru apsaimniekošanā ir Mežaparks: uzņēmums informēja, ka no pestivāla rīkotājiem Ideju parks saņemta vēstule, ar kuru tiek paziņots, ka 12. un 13. jūlijā plānotais festivāls nenotiks. Līdz šim gan šķita, ka pasākumu rīko aģentūra MagicFBI, taču kāda gan tam nozīme – jebkurā gadījumā galvenais ir Aivars Līpenītis. Kā pastāstīja RM informācijas daļas vadītāja Elga Zēģele, jau pērn ar šo jaunskungu bijušas problēmas (piemēram, vēl divas stundas pirms pestivālošanās nav bijis apsardzes), bet šogad apmaksas jautājumi pieklibojuši ar abām kājām, lai gan līgums par Mežaparka teritorijas īri noslēgts jau pērn novembrī un visi spēles noteikumi Līpenīša brigādei bijuši zināmi. «Te vajadzētu vērsties policijā, jo būtībā viņš krāpj cilvēkus: arī kad mēs sākām satraukties, izvairījās, necēla klausuli, pēc tam teica, lai mēs par to [festivāla atcelšanu] neziņotu medijiem, viņš to izdarīšot pats, taču viņš to neizdarīja. Vēl vairāk – 1. jūlijā saņēmām atteikuma vēstuli, bet 5. jūlijā viņš uz Rīgas domi aiznesa sūdzību [par Rīgas mežiem] un lūdza 35 000 latu, jo šī festivāla atcelšana kaitēšot Mežaparka prestižam!» sašutusi bija E. Zēģele.


Написать комментарий