20 gadīga indiete izskatās kā piecus gadu veca meitenīte

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Indijā 20 gadīgai vietējai iedzīvotājai vārdā Lakšimi Jadevi ir ļoti reta ģenētiska slimība.

Neskatoties uz savu patieso vecumu, viņa izskatās kā piecus gadus vecs bērns, nēsā bērnu drēbes, sver tikai 19 kilogramus un ir 98 centimetrus gara, raksta ārvalstu mediji.

Pēc pašas Lakšimi teiktā, apkārtējie ļaudis par viņu vienmēr ir ņirgājušies. Tāpat slimība ir laupījusi meitenei nākotni. Viņa paziņoja, ka nekad neprecēsies un nedzemdēs bērnus, jo baidās tikt piekrāpta.

Rezultātā Lukšimi ir izveidojusies fobija – viņa baidās iziet uz ielas. Meitenes 52 gadus vecā māte pērk apģērbu bērnu veikalos viņas vietā.

"Dažreiz es domāju par normālu dzīvi, kuru varētu dzīvot, ja es būtu vesela. Šīs domas mani ļoti apbēdina. Tad es varētu būt neatkarīga, jautri pavadīt laiku un baudīt dzīvi, kā to dara manas vienaudzes. Man ļoti nepatīk tikties ar jauniem cilvēkiem, jo viņi uz mani blenž," saka meitene.

Arī Lakšimi brālim ir tāda pati slimība. Taču atsķirībā no savas māsas viņš mācās, jo vēlas kļūt par skolotāju. Savukārt apkārtējo negatīvā attieksme vēl vairāk mudina pusi pierādīt visiem, ka arī tādi cilvēki var dzīvē daudz ko sasniegt.

15 gadus vecā meitenes māsa Sumana, kas attīstās normāli, visur pavada Lakšimi un cenšas viņai palīdzēt un motivēt māsu.

Pamazām Lakšimi mācās pārvarēt savas bailes. Viņa pat sākusi strādāt veikalā, lai palīdzētu savai ģimenei finasiāli.

Tāpat Lakšimi ir teicami absolvējusi vidusskolu un nākotnē plāno iesaistīties informātikas kursos vietējā koledžā.


Написать комментарий