Eksāmena rezultātus varēs pārsūdzēt līdz 8. augustam

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Vidusskolas absolventi, kurus neapmierina šī gada eksāmena rezultāti, varēs tos pārsūdzēt līdz 8. augustam.

Valsts izglītības un satura centrs (VISC) jau saņem apelācijas, taču pirmos datus par iesniegumu skaitu apkopos nedēļas beigās.

VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža portālam nra.lv stāsta, ka, lai gan sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību vairumā skolu tika izsniegti piektdien, 5.jūlijā, apelāciju iesniegumi tiek saņemti jau kopš 8.jūlija. Tomēr apelāciju iesniegšanas aktivitāte, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav palielinājusies. Pagājušajā mācību gadā VISC tika iesniegtas 424 apelācijas. Tendencēm nemainoties, katru gadu lielākā apelāciju daļa tiek iesniegta par valsts obligātajiem eksāmeniem – svešvalodu, latviešu valodu, matemātiku. Apelācijas par izvēles eksāmeniem tiek iesniegtas daudz retāk, pauž K.Ilgaža.

Parasti vairums apelāciju tiek iesniegtas pirmajās divās nedēļās pēc vispārējās vidējās izglītības sertifikāta izsniegšanas, un, sakarā ar uzņemšanas laiku augstskolās, kurš sākas uzreiz pēc sertifikātu izsniegšanas, VISC sola apelācijas izskatīt pēc iespējas ātrāk.

Valsts izglītības satura centrs šogad 5.jūlijā izsniedza 24 222 sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību. Taču 2011./2012.mācību gadā tika izsniegti 27 383 sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību.


Написать комментарий