Radioaktīvais ūdens, kuru izmantoja „Fukušima” reaktoru atdzesēšanai, iespējams noplūst okeānā

foto: vietsciences.free.fr
foto: vietsciences.free.fr

Ekoloģiskie apstākļi stacijas „Fukušima” tuvumā nav tie labākie, Japānas eksperti uzskata, ka radioaktīvais ūdens, kuru izmanto reaktoru atdzesēšanai noplūst Klusajā okeānā, ziņo portāls newsru.com.

Ilgu laiku AES darbinieki klusēja, ka kaitīgais ūdens noplūst okeānā, neskatoties uz to, ka aizdomas par ūdens noplūdi radās samērā sen. Ierēdņi kompānijai Tokio Electric Power pavēlēja izveidot ekspertu grupu situācijas izmeklēšanai, nepieciešams atrast vietu, kur notiek ūdens noplūde.

Ūdens paraugos eksperti atrada paaugstinātu cēzija daudzumu, toties kompānijas darbinieki pagaidām netic, ka notiek ūdens noplūde. Kompānijas preses sekretārs paziņoja, ka paaugstinātais cēzija daudzums nenozīmē, ka šis ūdens nokļūst okeānā.

Jūras bioloģi apgalvo, ka ūdens var nokļūt okeānā caur zemes dzīlēm, jo pazemes ūdeņos ir konstatēts paaugstināts cēzija daudzums. Zivs, kura ir stacijas tuvumā arī ir inficēta. Daudzus jūras produktus, kuri ir stacijas tuvumā aizliegts tirgot.

Atgādinām, ka avārija AES „Fukušima” notika pēc zemestrīces un cunami 2011.gada 11.martā. Tad Japānas valdība evakuēja 80 tūkstošus iedzīvotāju. Ceturtais stacijas bloks bija praktiski iznīcināts, izmantoja lielu daudzumu jūras ūdens reaktoru atdzesēšanai.


Написать комментарий