Ramadāna mēnesī franči nekārdinās musulmaņus ar pusdienu maltītēm 1

foto: krabjiem.lv
foto: krabjiem.lv

Francijas pilsētas Roubaix valdība aicina kafejnīcu īpašniekus Ramadāna mēneša laikā savākt vasaras terases no restorānu pagalmiem.

Kafejnīcu īpašnieki atbalstīja tāda veida iniciatīvu, jo tie izturas toleranti pret musulmaņu tradīcijām un paražām, ziņo portāls newsru.com.

Domes priekšsēdētāja vietnieks paziņoja, ka musulmaņu tūristu skaits pilsētā ar katru dienu palielinās, tāpēc jāveic šāda veida pasākumus, jāizturas ar cieņu pret ciemiņiem. Ieviestais jaunums palielinās musulmaņu tūristu pieplūdumu pilsētā.

Pilsētas valdība kafejnīcu un restorānu īpašniekiem piedāvāja pagarināt Ramadāna mēnesī darba laiku un ēdienkartēs iekļaut ēdienus, kuri atbilst musulmaņu tradīcijām.


Написать комментарий

Tātad skaidrs: Roubaix (Rubē) pilsēta turpmāk dzīvos pēc musulmaņu likumiem un tradīcijām. Nemusulmaņu tūristam ramadāna laikā tur vispār nav ko meklēt, jo būs jāpaliek izsalkušam. Un vispār labāk nebraukt uz Rubē (tāpat kā uz Irānu, Afganistānu, Pakistānu vai Sauda Arābiju) kopā ar sievu vai draudzeni, jo viņas izskats un uzvedība, visticamāk, aizvainos musulmaņu reliģiskās jūtas.