L.Kozlovska: Gidu skaita un darba kvalitātes problēmas jārisina pašvaldības līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētā un novadā trūkst profesionālu gidu, kuri pārvaldītu vairākas valodas un piedāvātu tūristiem aizraujošus stāstus par pilsētu un novadu, trūkst arī tūrisma aģentūru, kuras nodarbotos ar tūristu piesaisti pilsētā un novadā, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lolita Kozlovska.

„Patlaban vērojams profesionālu gidu trūkums, tomēr jāsaprot, ka gids ir sezonāla profesija, un gidu trūkums nav vienīgā problēma, svarīga ir arī viņu stāstu kvalitāte” paziņoja Daugavpils novada TIC vadītāja.

Pēc L.Kozlovskas domām, šī problēma jārisina pašvaldības līmenī: „Pēdējos gados par to tiek runāts, jāizstrādā gidu sertifikācijas noteikumi. Gidi bieži vien izsaka savu subjektīvu viedokli vai runā par negatīvām lietām, kas nav pieļaujams”.

Pēc TIC vadītājas domām, Daugavpilī un novadā jāievieš gidu atestācijas un sertifikācijas sistēma: „Esam interesējušies, kā tas notiek citās pilsētās – Valmierā, Liepājā, Ventspilī. Būtu labi ieguldīt līdzekļus jaunu speciālistu apmācībā. Nepieciešama strādājošo gidu atkārtota atestācija”.

L.Kozlovska atzīmēja, ka patlaban ļoti pieprasīti ir gidi, kuri vada ekskursijas latviešu un angļu valodā, gidi, kuri runā krieviski, nav tik pieprasīti.

„Runājot par citiem tūrisma jomas speciālistiem, žēl, ka mūsu pilsētā nav nevienas tūrisma firmas, kas piesaistītu tūristus, uzņemtu tūristu grupas. Principā situācija Latvijā ir līdzīga – vairākās pašvaldībās nav nevienas šāda veida tūrisma aģentūras”, atzīmēja L.Kozlovska.


Написать комментарий