Lēmumus par līdzfinansējuma piešķiršanu māju siltināšanai tagad pieņems Daugavpils pilsētas domes deputāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.jūlijā notikušajā Daugavpils pilsētas domes sēdē kā dienas kārtības papildjautājums tika izskatīts jautājums par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Kā ziņots, sēdes gaitā deputāti palielināja komiteju skaitu no 3 līdz 5 ar mērķi palielināt deputātu iesaistīšanu darbā. Jaunizveidotajai Mājokļu komitejai tika uzdots nodarboties ar Domes līdzfinansējuma piešķiršanu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanas pasākumiem. Tādējādi tagad šos jautājumus risinās nevis komisija, bet paši deputāti.

Domes Juridiskā departamenta vadītāja Lilija Žuromska paskaidroja, ka grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas ministrijā un publikācijas ievietošanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”, tādēļ ir pietiekami daudz laika, lai ievēlētu Mājokļu komitejas sastāvu, kas pagaidām nav ievēlēts, jo lēmums nav stājies spēkā.

Deputātiem paskaidroja, ka Domē saņemti pieteikumi pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai, kuri jāizskata. Komisija nodos pieteikumus komitejai, pieteikumu izskatīšanas kārtība nav mainījusies, tomēr komisijas iepriekš pieņemtie lēmumi nebūs saistošie deputātiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldības 2013.gada budžetā energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem paredzēti 304 226 lati, no kuriem 7 840lati jau ir izmantoti. Kopumā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji cer uz līdzfinansējumu 585 tūkst. latu apmērā.


Написать комментарий