Cietuma nemieros Indonēzijā pieci bojāgājušie un desmitiem aizbēgušo

foto: AFP
foto: AFP

Pieci cilvēki gājuši bojā pēc cietumnieku dumpja, kura rezultātā no Indonēzijas Sumatras salā esošās soda izciešanas vietas aizbēguši vairāk nekā 100 ieslodzīto, bet daļu būves pārņēmušas liesmas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nemieri Sumatras salas galvaspilsētas Medanas cietumā izcēlušies ceturtdienas vakarā. Vardarbību izraisījis elektroenerģijas padeves pārtraukums, kura dēļ ieslodzītie palikuši bez ūdens, norāda policija.

Starp bojāgājušajiem ir vismaz divi cietuma darbinieki.

Drošības spēki joprojām cenšas atgūt kontroli pār cietumu, bet simtiem likumsargu meklē vairāk nekā 100 izbēgušus ieslodzījuma vietas iemītniekus, piektdien no rīta ziņo BBC.

Starp izbēgušajiem ir arī daži terorismā apsūdzētie, atklāja policija. Drošības spēki uz ceļiem apkārt ieslodzījuma vietai izvietojusi kontrolpunktus.

Cietumā pavisam sodu izcieš vairāk nekā 2600 ieslodzīto, lai gan tas paredzēts aptuveni tūkstotim.

Indonēzijas ieslodzījuma vietas parasti ir pārapdzīvotas un nepietiekami finansētas. Londonā bāzētais Starptautiskais Cietuma studiju centrs lēš, ka 2012. gadā Indonēzijas cietumu sistēmas kapacitāte bija aizpildīta par 150%, skaidro BBC.

2012. gadā nemieri izcēlās Bali salas lielākajā cietumā. Varas iestādēm bija nepieciešamas vairākas dienas, lai atgūtu kontroli pār kompleksu, piebilst BBC.


Написать комментарий