Daugavpils pilsētas mērs pastāstīja, kā jārisina darbavietu trūkuma problēma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vienā no intervijām Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pastāv divas iespējas atrisināt darbavietu trūkuma problēmu: valsts sniegtais atbalsts un vietējās uzņēmējdarbības atbalsts, tostarp uzņēmējdarbības attīstības projektu atbalsts.

Kā zināms, iepriekšējā Domes vadība centās atbalstīt vietējos uzņēmējus, tā bija viena no pašvaldības prioritātēm. Atbildot uz jautājumu, vai pēc J.Lāčplēša domām iepriekšējās vadības darbs šajā jomā bijis slikts, un kas būtu jāmaina, viņš teica sekojošo:

„Spriežot pēc makroekonomiskajiem rādītājiem, bezdarba līmenis Daugavpilī vienmēr bijis vidējā līmenī vai nedaudz labāks, nekā citās pilsētās, mums priekšā bija tikai Rīgai un Jelgava, savukārt patlaban situācija ir pasliktinājusies, esam laikam priekšpēdējie. Situācija ir sliktāka par valsts vidējo. Tāds ir rezultāts. Protams, situācija jāmaina”, atzīmēja J.Lāčplēsis.

Atbildot uz jautājumu, kādā veidā jāmaina situācija, mērs atzīmēja, ka jāstrādā tā, lai uzņēmēji uzticētos pašvaldībai, zinātu, ka var strādāt bez papildus lēmumu nepieciešamības.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāles vadītāja Jāņa Vanaga informāciju, 2011.gada decembrī Daugavpilī un Ilūkstē bija 8,5 tūkst. reģistrēto bezdarbnieku, savukārt 2012.gada decembrī – 7,4 tūkst., t.i., par tūkstoti mazāk. Salīdzinājumam minēsim, ka 2009.gadā Daugavpilī bija 11 tūkst. bezdarbnieku.


Написать комментарий