Kovaļčuks pamet NHL

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Par Nacionālās hokeja līgas karjeras beigšanu paziņojusi Ņūdžersijas "Devils" un Krievijas izlases superzvaigzne Iļja Kovaļčuks, kuram bija līgums uz vēl 12 sezonām par 77 miljoniem ASV dolāru.

30 gadus vecais uzbrucējs atzina, ka par šādu lēmumu domājis jau ilgi. Maskavas "Spartak" audzēkni Iļju Kovaļčuku 2001. gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās Atlantas "Thrashers". Pirmajā Nacionālajā hokeja līgā aizvadītajā sezonā viņš izcēlās ar 65 spēlēs sakrātu 51 punktu, bet turpinājumā viņa sniegums tikai uzlabojās: 67 un 87 punkti. 2006. gadā Kovaļčuks aizvadīja individuāli veiksmīgāko sezonu, 78 spēlēs gūstot 52 vārtus un atzīmējoties ar 98 punktiem.

"Thrashers" kapteini uz Ņūdžersijas "Devils" aizmainīja 2010. gadā, un pērn krievu uzbrucējs palīdzēja "Devils" iekļūt Stenlija kausa finālā. 23 izslēgšanas spēlēs ar savainojumu spēlējušais Kovaļčuks atzīmējās ar 19 punktiem, kļūstot par vienības rezultatīvāko spēlētāju.

Lokauta laikā Kovaļčuks pievienojās Sanktpēterburgas SKA, 36 mačos gūstot 18 vārtus un sakrājot 42 punktus. Ar to pietika, lai kļūtu par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju. Vēl pirms pirmā mača Kovaļčuks tika iecelts SKA kapteiņa godā.

Šosezon Ņūdžersijā viņš aizvadīja 37 regulārās sezonas spēles, sakrājot 31 punktu. Tāpat Kovaļčuks spēlēja Krievijas valstsvienības rindās pasaules čempionātā, astoņās spēlēs gūstot astoņus vārtus un 13 punktus.

"Par šo lēmumu esmu domājis ilgāku laika posmu - kopš lokauta un sezonas pavadīšanas Krievijā. Lai gan atgriezos "Devils" rindās, komandas ģenerālmenedžeris Lū Lamorello bija lietas kursā par manu vēlmi atgriezties pie ģimenes," izplatītajā paziņojumā sacīja Kovaļčuks.


Написать комментарий