Dambja būvniecību Daugavpilī vēlas uzņemties divas firmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komunālās saimniecības pārvalde izsludinājusi iepirkumu par inženieraizsardzības būves izbūvi Grīvas kapu un tiem piegulošās teritorijas aizsardzībai pret paliem un plūdiem, iepirkuma ietvaros saņemti divu pretendētu piedāvājumi.

Pašvaldības SIA „Labiekārtošana-D” piedāvā veikt darbus par 46 052latiem, bet SIA „Zemgales meliorācija” – par 119 197 latiem. Sakarā ar to, ka dambja izbūvei nepieciešamais materiāls neietilpst pasūtījuma cenā (būvniecībai tiks izmantota grunts, kas tiek noņemta no rekonstruējamajiem ceļiem), acīmredzot šī starpība izveidojusies uz darbu maksas rēķina.

Atgādināsim, ka dambja izbūves nepieciešamība Daugavpilī bija radusies jau sen, šogad ūdens līmenis bija sasniedzis kritisku atzīmi, tādēļ dambja izbūve kļuva par asu nepieciešamību.

Pērn pašvaldība bija iedalījusi līdzekļus dambja izbūves tehniskā projekta izstrādei, šogad darbu veikšanai piešķirti 50 tūkst. latu.
Dambis tiks izbūvēts gar Grīvas kapiem, tā augstums būs 3 metri, garums – 600 metri, izbūvei vajadzēs ap 35 tūkst. m3 grunts. Tajā tiks izveidotas akas, no kurām nepieciešamības gadījumā ūdens tiks novadīts atpakaļ upē.

Pēc pretendentu dokumentu izskatīšanas, tiks paziņots uzvarētājs, noslēgts līgums un uzsākti darbi. Tiek plānots, ka darbu veikšana tiks pabeigta šī gada novembrī.


Написать комментарий