„Sochin karate klub” audzēkņi šovasar turpina trenēties un atpūsties

foto: "Sochin karate klub"
foto: "Sochin karate klub"

No 30.jūnija līdz 7.jūlijam vienā no Rēzeknes novada viesu kompleksiem darbojās sporta nometne “Sochin karate klub”, kurā piedalījās kluba sportisti vecumā no 7 līdz 18 gadiem – viņi aktīvi trenējās un atpūtās.

Kluba „Sochin karate klub” vadītājs Sergejs Ivaņko paziņoja portālam Gorod.lv, ka sportistu treniņi sākās pirms brokastīm – plkst.8:30, pirms pusdienām notika vēl viens treniņš, plkst.17:00 – specializētais treniņš, bet vakarā – spēle uz reakciju. Nometnē darbojās treneri Sergejs un Tatjana.

„Brīvajā laikā sportisti peldējās un sauļojās, vizinājās ar laivu, makšķerēja, paši gatavoja zivis. Jaunieši spēlēja futbolu, volejbolu, novusu, galda tenisu, daudz laika veltīja akrobātikai uz batuta. Karatistu iemīļotākā spēle bija „Зарница”, pēc kuras viņi bija noguruši un apmierināti”, pastāstīja S.Ivaņko.

Sporta nometnē sportisti iemācījās darboties ar nindzju ieroci – nunčaku, piedalījās metāliskās zvaigznītes mešanas sacensībās.  

„Dažiem sākumā neveicas, viņi nevarēja trāpīt mērķī, bet pēc tam iemācījās”, atzīmēja treneris.

Tika organizēta arī diskotēka, kurai nometnes dalībnieki gatavojās un kuras laikā parādīja dažādus dejošanas stilus, labi pavadot laiku un piedaloties konkursos.

Katru dienu kluba audzēkņi rādīja savas prasmes trenerei Taņai. Vienā dienā viņi piedalījās neparastajā treniņā – nakts kumite (cīņas) ierobežotas redzamības apstākļos, vēlāk viņi piedalījās nakts skrējienā (vecākie sportisti skrēja 7 km, jaunākie – 4 km). Šo pārbaudījumu visi izturēja godam.

Kluba dalībnieki piedalījās arī citās interesantas nodarbībās, pieslīpēja aizsardzības prasmes, cīņas prasmes, padziļināti apguva jaunās prasmes.

Nometnes noslēgumā sportisti veiksmīgi nokārtoja eksāmenu. Viņi sacentās cīņās gan inidviduāli, gan komandā, izpildīja testus un dažādus uzdevumus.

„Tikai šādi var sagatavoties gaidāmajam pasaules čempionātam”, teica Sergejs Ivaņko.

Savukārt nometnes noslēguma pasākumā kluba dalībnieki vecākiem un citiem skatītājiem bija sagatavojuši interesantus paraugdemonstrējumus un parādīja, kā var aizstāvēties uz ielas.

Kluba treneri Sergejs un Tatjana arī piedalījās paraugdemonstrējumos. Noslēgumā visi nodziedāja dziesmu „Karate”, kuru iemācījās nometnē.

„Bija skumji, ka viss beidzās, jo visi sadraudzējās, kļuva par vienu komandu, pierada dzīvot kopā Cirmas ezera krastā. Priecē, ka nākamā nometne būs vēl jautrāka un interesantāka. Šī gada nometne tika organizēta, pateicoties sponsoram un kompleksa īpašniekam Donatam Larionovam, esam viņam pateicīgi”, teica S.Ivaņko.



Написать комментарий