Daugavpils VPIP darbs šajā mācību gadā kļuvis saprotamāks un caurspīdīgāks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2012./2013.mācību gadā Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) darbojusies ļoti aktīvi un daudzpusīgi.

VPIP vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka viņas vadītās iestādes darbs šogad kļuvis vēl saprotamāks un caurspīdīgāks ne tikai izglītības sistēmā strādājošiem, bet arī parastiem pilsētniekiem. VPIP mājas lapa tika regulāri papildināta, reizi divos mēnešos notika preses konferences.

VPIP atjauninātajā mājas lapā varēja saņemt visu nepieciešamo informāciju un iepazīties ar jaunumiem pilsētas izglītības jomā, metodisko darbu, prioritātēm, īstenotajiem projektiem, normatīvajiem dokumentiem u.c. Tika vienkāršota iespēja sazināties ar VPIP darbiniekiem pa e-pastu.

Viens no svarīgiem darbības virzieniem bija atgriezeniskas saiknes nodibināšana ar Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo, profesionālo un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem un pedagogiem.

Tika izstrādāta un apstiprināta Daugavpils vispārizglītojošo iestāžu tīkla attīstības koncepcija 2013.-2018.gadam, tās izstrādes gaitā tika izpētīts liels normatīvo dokumentu skaits, rīkotas diskusijas ar dažādām auditorijām. Šajā koncepcijā aprakstīti reāli izpildāmi uzdevumi un paskaidrots, kas, kur un kad ir nepieciešams, lai to īstenotu.

Šogad VPIP veiksmīgi sadarbojies ar Pašvaldības policiju, Bāriņtiesu, Sociālo lietu pārvaldi, pilsētas skolām. Dažādu jomu speciālisti var ātri un efektīvi palīdzēt bērnam kādas problēmas rašanas gadījumā.

VPIP ierosinātos un finansiāli atbalstītos projektus pilsētas skolas īstenoja pēc izvēles.

Jaunajā mācību gadā tiek plānots īpašu uzmanību pievērst Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēm – organizēt to darbiniekiem domātās konsultācijas un latviešu valodas kursus.

Gada laikā darbojās tematiska darba grupa vecākiem, kuras ietvaros notika dažādi semināri.

Daudz uzmanības bija pievērsts VPIP griezušos skolotāju, vecāku un bērnu savstarpēju attiecību uzlabošanai. Pēc M.Isupovas vārdiem, priecē fakts, ka cilvēki uzticas šai iestādei un zina, ka var saņemt kvalificētu palīdzību.



Написать комментарий