Citu pilsētu iedzīvotāji vēlas noslēgt laulību Daugavpils novadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmo sešu mēnešu laikā Daugavpils novadā bija reģistrēts vairāk laulību salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Pagājušajā gadā Dzimtsarakstu nodaļā bija reģistrētas 84 laulības, tad šogad šis skaitlis sasniedz atzīmi 100, tas visdrīzāk ir saistīts ar to, ka 2013.gadā bija veikti attiecīgie likuma grozījumi un laulību tagad var noslēgt jebkurā valsts Dzimtsarakstu nodaļā.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurkāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka no 100 noslēgtajām laulībām, 47 laulības noslēdza citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji, tai skaitā arī no Daugavpils.

Svinīgās laulības reģistrācijas iespēju   ārpus dzimtsarakstu nodaļas citā laulības noslēgšanai piemērotā telpā izmanto retāk, laulību var noslēgt arī Červonkas pilī (Naujenes pagasts) un Jāņa Raiņa māja Berķenelē. Novada iedzīvotāji noslēdz laulību arī viesu mājās un muižās pie ūdens, uz pontona.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja atzīmē, domājot par vietu, kur noslēgt laulību nav jāaizmirst par praktiskumu, jo noslēgt laulību vietās, kur tas nav paredzēts var sagādāt neērtības gan pārim, gan svinīgās ceremonijas ciemiņiem.Laulību skaits, kuras ir noslēgtas baznīcās un dievnamos nav samazinājies, daudzi pāri joprojām izvēlas laulāties baznīcā. Populārākā vieta, kur noslēdz laulības šogad ir Aglonas bazilika.


Написать комментарий