Daugavpils pilsētas domē noslēgsies pilsētas attīstības programmas jaunās redakcijas publiskā apspriešana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, divu mēnešu laikā notika pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam pirmās redakcijas publiskā apspriešana – tā sākās 3.jūnijā, bet noslēgsies šodien, 15.jūlijā, Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē.

Pēdējā dienā tiks izdarīts publiskās apspriešanas kopsavilkums, ņemot vērā visus iedzīvotāju iesniegtos ierosinājumus. Šajā laikā piecos pilsētas mikrorajonos norisinājās tikšanās ar iedzīvotājiem, kurās Domes darbinieki un attīstības programmas izstrādātāji stāstīja par šo dokumentu.

Neskatoties uz to, ka minētā programma ir svarīgs stratēģisks dokuments, kas nosaka Daugavpils pilsētas attīstības prioritātes un pamatvirzienus tuvāko 7 gadu laikā, publiskās apspriešanas gaitā pilsētnieki nav izrādījuši par to lielu interesi. Iespējams, to ietekmēja atvaļinājumu laiks, kā arī vasarīgi karsts laiks.

Atgādināsim, ka darbs pie pilsētas attīstības programmas tika uzsākts pirms 2 gadiem kādā ES projekta ietvaros, iepriekšējā attīstības programma 2008.-2013.gadam – „Mana pils – Daugavpils” – ir noslēgusies. Šajā laika posmā pilsētas attīstībā ieguldīti vairāk nekā 172 miljoni latu, lielākā daļā no šiem līdzekļiem tika izmantota transporta infrastruktūras attīstībai.

Tika īstenoti vairāki projekti veselības, izglītības, sociālajā jomā. Projekti, kuri nav pabeigti (bērnudārzu siltināšana, promenādes gar Daugavu izbūve, kinoteātra „Renesanse” atjaunošana utt.), tiks iekļauti pilsētas attīstības programmas jaunajā redakcijā.

Daugavpils pilsētas attīstības jaunu programmu izstrādā SIA „Baltijas konsultācijas” eksperti sadarbībā ar pilsētas Domes speciālistiem.

Publiskās apspriešanas rezultāti tiks apkopoti un publicēti pašvaldības mājas lapā un vienā no laikrakstiem, pēc kā izstrādās un apstiprinās attīstības programmas galīgo redakciju, kura varētu tikt apstiprināta šī gada novembrī.

Publiskā apspriešana notiks Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē pirmdien, 15.jūlijā, plkst.16:00. Tiek aicināti piedalīties visi interesenti, kuriem rūp mūsu pilsētas attīstība.
 


Написать комментарий