Nedēļas sākumā nelīs; nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks anticiklons, nokrišņu nebūs, bet brāzmains vējš nedēļas otrajā pusē atnesīs lietu un arī vēsāku gaisu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Darba nedēļas sākumā ciklons savu nozīmi zaudēs un anticiklona atzars no Rietumeiropas izpletīsies virs Baltijas valstīm, līdz ar to nokrišņi mitēsies, un mākoņi izklīdīs.

Pūtīs rietumu vējš, kas trešdien brāzmās sasniegs ātrumu 15 metri sekundē. Vēja plūsmas no Atlantijas okeāna veicinās temperatūras pazemināšanos, tomēr nedēļās vidū tā vēl būtiski nemainīsies.

Nedēļas otrajā pusē brāzmains rietumu vējš sāks iegriezties no ziemeļrietumiem, un līdz ar to no Skandināvijas uz Latviju virzīsies jauna mākoņu - nokrišņu zona, kas daudzviet atnesīs lietu. Pamazām kritīsies arī gaisa temperatūra: naktī tā noslīdēs līdz +11 un +16 grādiem, bet dienā nepārsniegs +17 un +22 grādus.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий