Šogad pieaudzis Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto jaundzimušo skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas pilsoņi vairs nav teritoriāli piesaistīti kādai Dzimtsarakstu nodaļai, un statistikas dati liecina, ka šogad Daugavpils novadā reģistrēts lielāks jaundzimušo skaits. 

Tomēr, pēc Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Valijas Jurķānes vārdiem, novadā dzīvojošo bērnu skaits esot samazinājies.

Laika posmā no 2013.gada janvāra līdz jūnijam Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā tika reģistrēti 74 jaundzimušie, no kuriem 66 ir novada iedzīvotāji. Savukārt 2012.gada šajā laika posmā bija reģistrēti 70 bērni, kuri šobrīd dzīvo Daugavpils novadā.

Atgādināsim, ka šī gada marta sākumā Daugavpils novada domes deputāti pieņēma lēmumu paaugstināt pabalstu sakarā ar bērna piedzimšanu no 30 līdz 50 latiem, kas acīmredzot neveicināja dzimstības pieaugumu.

Tomēr, pēc V.Juķānes vārdiem, pabalsts esot labs atbalsts vecākiem, jo Daugavpils novadā tika vienkāršots arī pabalsta saņemšanas veids – jaundzimušā reģistrācijas vietā vecākiem jāuzraksta iesniegums un jāpiesakās pabalstam.

„Protams, jaunie vecāki priecājas par jebkura veida atbalstu un šogad visi 66 jaundzimušo vecāki saņēma pabalstu 50 latu apmērā, kā arī dāvanu – skaistu dzimšanas apliecības vāku un grāmatu par bērna kopšanu”, pastāstīja Valija Jurķāne.


Написать комментарий