Tautas tērpi trim kolektīviem izmaksā 13 tūkstošus latu

foto: db.lv
foto: db.lv

Lai nodrošinātu ar tautas tērpiem divus deju ansambļus (TDA) un vienu kori, nepieciešami vairāk nekā 13,2 tūkstoši latu, liecina Mazās ģildes noslēgtā iepirkumu konkursa rezultāti.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrs Mazā ģilde noslēdzis konkursu par tautas tērpu piegādi TDA Daiļrade un TDA Līgo, kā arī korim Balsis.

13,2 tūkstošus latu vērtos tautu tērpus šūs SIA Muduri, kas bija arī vienīgais komersants, kas iesniedza savu piedāvājumu.

SIA Muduri reģistrēta 2000. gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,2 tūkstoši latu. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 169 tūkstoši latu, bet peļņa veidoja 1696 tūkst. Ls. 2012. gadā uzņēmumā strādāja vidēji 12 darbinieki, savukārt kompānijas vadības groži ir Vijas Gobas un Laimdotas Lidžus rokās, liecina Lursoft dati.

DB jau rakstīja, ka Latvijā tautu tērpus darina vairāki uzņēmumi, piemēram, SIA Tautas tērpu centrs Senā klēts, Muduri, Anvi AM, Ļutes, aušanas darbnīca Vēvrīšas, kā arī individuāli tērpu darinātāji.

Pilns tautastērpa komplekts maksā no 250 līdz pat 3000 latiem. Cena ir atkarīga no tā, cik grezns ir bijis konkrētā novada tautastērps. Runājot par lētākajiem tērpiem, Inga Jākobsone, SIA Tautas tērpu centrs Senā klēts direktore, teic, ka ne jau naudā ir to patiesā vērtība – ja tērps ir no tās vietas, kur ir pircēja saknes, tā vērtība tiek mērīta citādi.


Написать комментарий