Latvijas prezidentūras ES sagatavošanā iesaistītajiem ierēdņiem plāno piemaksāt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas prezidentūras ES sagatavošanā un norisē iesaistījām amatpersonām un darbiniekiem tiek plānotas piemaksas no 146 latiem līdz pat 404 latiem mēnesī.

Ar ierosinājumu jau no 2014. gada 1. jūlija amatpersonām vai darbiniekiem, kurus valsts institūcijas ir nominējuši Prezidentūras sekretariātam dalībai darba grupā, nākusi klajā Finanšu ministrija.

Ministrijas sagatavotais noteikumu projekts, kuru pirmdien vētīja valdības komiteja, paredz nominētajiem darba grupu vadītājiem piemaksāt 200 latus mēnesī, viņu vietniekiem – 176 latus mēnesī, bet ekspertiem, koordinatoriem un komunikācijas jautājumu speciālistiem – līdz 146 latiem mēnesī.

Vēl lielākas piemaksas plānots piešķirt par papildu pienākumiem laika posmā no 2015. gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam - laikā, kad Latvija būs prezidējošā valsts ES padomē. Šajā laikā darba grupu vadītājiem piemaksas varētu būt no 269 latiem līdz 404 latiem mēnesī, viņu vietniekiem – no 232 latiem līdz 347 latiem mēnesī, bet nozaru ekspertiem – no 195 latiem līdz 291 latam mēnesī.

Pēc prezidentūras beigām tās sagatavošanā un norisē iesaistītajām amatpersonām būs tiesības pretendēt uz prēmijām un papildu atvaļinājumu.

Tiek lēsts, ka piemaksām 2014. gada valsts budžetā nepieciešams papildu finansējums 1,76 miljonu latu apmērā, bet 2015. gadā – vairāk nekā 7 miljoni latu.

Jautājums par piemaksu apmēru un to, cik lielai daļai amatpersonu tās tiks maksātas, gan vēl novirzīts papildu saskaņošanai, un galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Jau ziņots, ka Latvija 2015.gada pirmajā pusgadā pirmo reizi būs prezidējošā valsts ES Padomē.

Provizoriski Latvijas prezidentūra ES Padomē varētu izmaksāt 71 miljonu latu. Šis ir ar valdības rīkojumu iezīmētais prezidentūras finansējumus. 2013.gadā prezidentūrai plānots atvēlēt astoņus miljonus latu, 2014.gadā - 26 miljonus latu, bet 2015.gadā - 37 miljonus latu.


Написать комментарий