Akciju tirgi nedēļu sāk uz optimistiskas nots

foto: 2tradersclub.com
foto: 2tradersclub.com

Pirmdien tirdzniecības sesijas sākumā Eiropas akciju tirgi piedzīvoja pieaugumu, investoru vidū vairojoties optimismam pēc tam, kad dati uzrādīja, ka Ķīnas ekonomika aug saskaņā ar prognozēm.

Tā, Stoxx Europe 600 Index pakāpās par 0,5%, Vācijas DAX 30 – par 0,5%, Francijas CAC 40 – par 0,4%, bet Lielbritānijas FTSE 100 – par 0,4%.

Tāpat auga arī Āzijas akciju tirgi, Shanghai Composite indeksam palielinoties par 0,98%, Nikkei 225 pieauga par 0,23%, bet HongkongasHang Seng – par 1,4%.

Akciju tirgiem augt palīdzēja gan ziņas par IKP, kas gan audzis lēnāk nekā iepriekšējā ceturksnī, taču sakrita ar analītiķu prognozēm, kā arī Ķīnas valdības lēmums gandrīz dubultot investīciju kvotas kvalificētiem ārvalstu investoriem līdz 150 miljardiem ASV dolāru.

Db.lv jau rakstīja, ka Ķīnas ekonomikas izaugsme laika posmā no aprīļa līdz jūnijam palēninājusies. Tas bijis jau otrais ceturksnis pēc kārtas, kad novēroti vājāki ekonomikas izaugsmes dati, ziņo BBC.

Pasaulē otra lielākā ekonomika augusi par 7,5%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Laika posmā no janvāra līdz martam tika reģistrēta izaugsme par 7,7%.


Написать комментарий