Aptauja: Gorod.lv lasītāju vairākuma attieksme pret tūristiem ir laba

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka lasītāju vairākuma, t.i., 55% respondentu, attieksme pret tūristiem ir laba, viņi saprot, ka tūrisms veicina pilsētas attīstību, līdzekļu piesaisti un jaunu darba vietu radīšanu. 

Priecē fakts, ka 10% aptaujāto aicina citu pilsētu un valstu iedzīvotājus apmeklēt Daugavpili. Vēl 10% nav sava izteikta viedokļa, tomēr viņu attieksme drīzāk ir pozitīva. Savukārt 15% respondentu izvēlējās neitrālu pozīciju.

Portāla Gorod.lv lasītāju vidū ir cilvēki, kuri uzskata, ka tūristi bojā kultūras un vēsturiskos objektus, piesārņo vidi, daži izteica viedokli, ka ārzemju tūristiem jāizsniedz materiāli par uzvedības normām mūsu valstī. 5% respondentu ir pārliecināti, ka Daugavpilī tūristiem nav ko darīt, viņi ir negatīvi noskaņoti pret vietējiem un ārzemju tūristiem.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Lolita Kozlovska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka mūsu pilsētā un novadā pašlaik rīkoto pasākumu skaits neesot liels, tomēr novadā tiek veidotas jaunas atpūtas vietas un objekti, kuru mērķis ir piesaistīt tūristus. Šogad pieprasītākais un apmeklētākais objekts bijis M.Rotko mākslas centrs, kura dēļ Daugavpili apmeklēja vairāk nekā 26 tūkst. pašmāju un ārzemju tūristu.


Написать комментарий