Pirmais lidojošo objektu festivāls „Asti Gaisā” pulcēja gandrīz 600 cilvēku

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Vakar, 14.jūlijā, Kalkūnē notika pirmais lidojošo objektu festivāls „Asti Gaisā”.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka svētki izdevās lieliski, par ko liecina pasākuma apmeklētāju skaits – gandrīz 600 cilvēku bija ieradušies uz festivālu no dažādiem Latvijas pagastiem un novadiem, kā arī no Lietuvas. Svētkus apmeklēja arī tūristi no Itālijas, kuri bija patīkami pārsteigti par festivāla nosaukumu, kura pirmā daļa skan līdzīgi viņu dzimtajai pilsētai Asti.

Pēc Brigitas Madelānes vārdiem, pasākums izdevās, jo tika veiksmīgi izvēlēts tā rīkošanas datums un laiks, nepievīla arī laikapstākļi.
Festivāla dalībnieki un viesi varēja izbaudīt koncertu ar Nikolaja Puzikova un Viktora Lapčenoka piedalīšanos. Kā arī darbojās trīs radošās darbnīcas, kuras ieinteresēja gan mazos, gan pieaugušos festivāla viesus. B.Madelāne atzīmēja, ka īpašu interesi bija radījusi lidojošo puķu izgatavošana vienā no darbnīcām un lidojošo objektu sacensības, kurām bija pieteikušies 17 dalībnieki, faktiski to bija vēl vairāk.

Par pasākuma naglu kļuva avio šovs, kuru piedāvāja lidlauks „Grīva” un biedrība „DISK”. Pēc kultūras menedžeres vārdiem, tika plānots, ka šovs ilgs vienu stundu, taču, ņemot vērā skatītāju sajūsmu, lidotāji un izpletņu lecēji pagarināja uzstāšanos laiku.
Festivāla ietvaros apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt Latvijas Robežsardzes lidmašīnu un tehniskā aprīkojuma izstādi.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere paziņoja, ka tie, kuriem šogad neizdevās apmeklēt festivālu, varēs izdarīt to nākamgad: „Festivāls tiks rīkots arī nākamgad, turklāt plānojam organizēt to starptautiskajā līmenī”.


Написать комментарий