Daugavpils universitātē noslēdzas vienotās uzņemšanas 1.kārta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā tika vēstīts, no 8.jūlija mūsu valstī norisinās pieteikšanās studijām augstskolās.

Šodien, 15.jūlijā, Daugavpils universitātē (DU) ir pēdējā dokumentu iesniegšanas diena. Līdz plkst.16:00 interesenti var iesniegt dokumentus elektroniski vai līdz plkst.17:00 iesniegt tos DU vecā korpusa (Vienības ielā 13) 113.auditorijā.

DU mārketinga direktors Jānis Kudiņš paziņoja portālam Gorod.lv, ka uz 15.jūlija plkst.12:00 bija reģistrēti 1 874 pieteikumi studijām dažādās studiju programmās.

Tas neesot konkrēts cilvēku skaits, bet profesionālo programmu skaits, kurām pieteikušies potenciālie studenti. Trešo gadu pēc kārtas visās Latvijas augstskolās darbojas īpaša sistēma, kura, saņemot abiturientu pieteikumus, ņem vērā tieši minēto programmu skaitu. Saskaņā ar noteikumiem, iesniedzot dokumentus DU, viens abiturients var pieteikties 10 studiju programmām.

Pēc J.Kudiņa vārdiem, šogad DU piedāvā 462 budžeta vietas 5 fakultāšu nākamajiem bakalauriem.

Diemžēl, neskatoties uz to, ka Daugavpils skolēnu nokārtoto centralizēto eksāmenu rezultāti ir labi, abiturienti visai negribīgi piesakās studijām. „Informatīvas tehnoloģijas, fizika, ķīmija un matemātika šogad nav ļoti pieprasīti. Vispieprasītākās ir humanitārās un sociālās zinības, skolotāju programma”, pastāstīja DU mārketinga direktors.

Precīzs DU iestājušos skaits būs zināms pēc līgumu sastādīšanas 22.-23.jūlijā.

Atgādināsim, ka studiju programmu akreditācijas gaitā šogad DU tika akreditēti visi 17 studiju virzieni. Patlaban DU ir piecas fakultātes, kuras īsteno 51 studiju programmu (60 programmu vietā) – viena I līmeņa profesionālā programma, astoņas II līmeņa profesionālās programmas, 12 akadēmiskā bakalaura studiju programmas, 9 akadēmiskās maģistra studiju programmas, 11 profesionālās maģistra studiju programmas un 10 doktora studiju programmas.

Jāatzīmē, ka, lai iestātos maģistratūrā, dokumentus var iesniegt līdz 5.augustam, savukārt studijām doktorantūrā var pieteikties no 30.jūlija līdz 16.augustam.


Написать комментарий