Daugavpils novada dome varētu piedalīties romu integrācijas projektā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.jūlijā notikušajā Daugavpils novada domes sēdē deputāti lēma jautājumu par novada domes dalību Daugavpils čigānu biedrības romu integrācijas projektā „Etniskā daudzveidība: romu integrācijas aspekti”.

Pēc Daugavpils novada domes Plānošanas nodaļas vadītājas Olgas Lukaševičas vārdiem, nevalstiskā organizācija piedāvā Daugavpils novada domei kļūt par projekta partneri, projekts domāts 185 Latgales čigāniem, 30 no kuriem ir novada iedzīvotāji. Projekta kopējās izmaksas ir 30 tūkst. latu.

Pēc O.Lukaševičas vārdiem, biedrībai nepieciešama nevis finansiālā palīdzība, bet informatīvais atbalsts un projekta dalībnieku nodrošināšana ar transportu.

Precizējot informāciju, Daugavpils novada domes deputāti vienbalsīgi nolēma atbalstīt projektu un piedalīties tajā. Jāatzīmē, ka konkurss pagaidām nav noslēdzies, projekts nav apstiprināts, gadījumā ja tas notiks, Daugavpils novada dome kļūs par projekta partneri.

Atgādināsim, ka 2012.gada augustā tika izveidota Romu integrācijas politikas īstenošanas konsultatīvā padome, kuras mērķis ir veicināt Latvijas romu integrāciju un novērtēt tās īstenošanu, stiprināt romu kopienu un valsts pārvaldes institūciju sadarbību, kā arī aktivizēt romu kopienas pilsonisko līdzdalību. Romi ir viena no mērķgrupām Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam, kuras ietver pasākumu kopumu romu integrācijas politikas īstenošanai.

 


Написать комментарий