Ķīnā atklāta pasaulē lielākā ēka

foto: db.lv
foto: db.lv

Lepojoties ar savu mākslīgo sauli un grīdas platību, kas trīs reizes pārsniedz Pentagonu, Ķīnas dienvidrietumos atklāta pasaulē lielākā ēka, vēsta AFP. No pirmajiem apmeklētājiem gan tiek saņemtas dažādas atsauksmes.

New Century Global Centre atrodas Chengdu, Sičuaņā. 500 metrus garajā, 400 metrus platajā un 100 metrus augstajā centrā grīdas platība mērāma 1,7 miljonos kvadrātmetru. Tas esot pietiekami, lai ietilpinātu 20 Sidnejas operas. Paši ķīnieši to dēvē par pasaulē lielāko savrupo struktūru, savukārt pārējā pasaule - par jaunāko Ķīnas ekonomikas varenības simbolu.

Tomēr pirmajiem apmeklētājiem bijušas atšķirīgas emocijas pēc iepazīšanās ar ēku, kurā atrodas veikali, biroji, konferenču telpas, universitātes komplekss, divi tirdzniecības centri, divas piecu zvaigžņu viesnīcas un kinoteātris.

«Tai trūkst radošuma,» paudis viens no apmeklētājiem. Kāds cits, savukārt, pajokojis par tās nosaukumu: «Kāpēc Chengdu viss tiek saukts par globālu?» Taču ir arī pozitīvas domas, piemēram, kāds ķīnietis prognozējis, ka ēka kļūs par Chengdu simbolu.
Centrā jūtama jūras tematika ar strūklakām, milzīgu ūdens atrakciju parku un mākslīgo pludmali, kā arī jumtu, kas līdzinās vilnim.


Написать комментарий