“BalticTaxi”: Situācija taksometru nozarē joprojām ir nepieņemama

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Situācija taksometru nozarē joprojām ir nepieņemama - tā ir negodīga konkurence un pilsētas tēla bojāšana tās viesu un iedzīvotāju acīs, ko apliecina arī sestdienas, 13.jūlija, incidents, biznesa portālam "Nozare.lv" norāda "BalticTaxi" valdes loceklis Jānis Naglis.

Kā ziņots portāls Mixnews.lv, Valsts policija aizturējusi vairākus taksometru vadītājus par uzbrukumu "BalticTaxi" automašīnai ar iekšā sēdošo izglītības ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) un Saeimas deputātēm no "Reformu partijas".

"BalticTaxi" uzsver, ka neskaitāmas reizes esot vērsies tiesībsargājošās institūcijās ar priekšlikumiem nozares sakārtošanā. Taču problēmas acīmredzami joprojām pastāv, secina Naglis. "BalticTaxi" svarīgs ir katrs klients neatkarīgi no viņa ieņemamā amata vai sabiedriskā stāvokļa, tāpēc uzņēmums aicinās sestdienas uzbrukumu, tāpat kā katru iepriekšējo, izmeklēt saskaņā ar likumdošanu un vainīgos sodīt.

Automašīnu bloķēšana, taksometru vadītāju fiziska un psiholoģiska iespaidošana, taksometru pakalpojumu klientu fiziska un psiholoģiska iespaidošana, draudēšana ir regulāra parādība, no kuras cieš gan "BalticTaxi" darbinieki, gan arī klienti, skaidro uzņēmumā.

Domājot par maksimālu savu klientu drošību šādos apstākļos, katra uzņēmuma automašīna esot aprīkota ar trauksmes pulti, kā arī nekavējoties nosakāma tās atrašanās vieta Rīgas pilsētā.

Papildu drošības pasākumi esot nepieciešami, jo šādi un līdzīgi gadījumi ir notikuši iepriekš - pa "BalticTaxi" taksometriem esot šauts ar ieroci, taksometriem nodarīti bojājumi, vairākkārt pārdurtas riepas (kā tas notika arī incidentā sestdien, 13.jūlijā), taksometru vadītājiem ir draudēts, viņus ietekmējuši arī fiziski.

"Nav neviena noteikuma vai likuma, kas aizliegtu taksometram uzņemt pasažieri brīdī, kad pasažieris apturējis taksometru vai tajā jau iekāpis. Ja tāds eksistētu, tas būtu jāpilda, izsēdinot pasažieri. Šāda rīcība būtu absurda, jo klientam ir visas tiesības izvēlēties, kuru pakalpojumu sniedzēju viņš izvēlas," uzsver Naglis.

Uzņēmumā izsaka pateicību un atzinību incidentā iesaistītajiem pasažieriem un taksometra vadītājam par aktīvu dalību situācijas risināšanā un tālāku draudu novēršanā.

Atgādinām, ka pagājušās sestdienas vakarā policija saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Notikuma vietā noskaidrojies, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Šobrīd par huligānismu ir sākts kriminālprocess un ir aizturēti trīs taksometru vadītāji, taču vēl divi vadītāji tiek meklēti.

Pašlaik šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, kā arī atrastu pārējos divus taksometru vadītājus. Cietušajā taksometrā atradās Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica.


Написать комментарий