ZZS premjera kandidātu vidū ir arī Vējonis

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošā "Latvijas Zaļā partija" (LZP) par savu premjerministra kandidātu izvirzīja Raimondu Vējoni, liecina informācija partijas mājaslapā.

Vienlaikus LZP ir nolēmusi nākamajās Saeimas vēlēšanās veidot sarakstu ZZS ietvarā. LZP uzsver, ka nākamajos gados sagaidāms smags darbs - "noturēt savus cilvēkus, kuri ir vīlušies un vēlās vienkārši dzīvot normālu dzīvi, strādāt, audzināt bērnus un sagaidīt vecumdienas".

Tāpat nepieciešams atbalstīt un attīstīt vietējos uzņēmējus, izveidot šodienai un nākotnei atbilstošu izglītības, veselības, sociālā atbalsta sistēmu, atjaunot ceļus un nostiprināt tranzītu.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka otra savienību veidojošā organizācija Latvijas Zemnieku savienība (LZS) kā iespējamos kandidātus nominējusi pašvaldību vēlēšanās startējušo Rīgas mēra pretendentu Armandu Krauzi, kā arī Saeimas deputātus, bijušos ministrus Uldi Auguli un Jāni Dūklavu.

ZZS nākamgad ar kopīgu sarakstu piedalīsies gan Saeimas, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanās, trešdien žurnālistiem apliecināja ZZS valdes priekšsēdētājs Augulis un Brigmanis.

Reģionālajām partijām - "Latvijai un Ventspilij", "Liepājas partijai" un "Līvānu partijai" - ir izteikts aicinājums arī startēt kopā vienā sarakstā ar LZS un LZP.


Написать комментарий