Ķemeru sanatorijai atdzimšanas cerība pēc 15 gadiem

foto: F64
foto: F64

Jūrmalas pašvaldība varēs iegādāties Ķemeru sanatoriju – tā vakar sapulcē vienbalsīgi nolēma maksātnespējīgās SIA Ominasis Latvia kreditori.

Summa, kas jāmaksā par pirkumu, paliek jau iepriekšnoteiktā – 4,6 miljoni latu. Tam gan iebilst bijušā investora Ominasis advokāti, kas vēlas, lai tiktu rīkota izsole un varētu par īpašumu izspiest pēc iespējas augstāku cenu.

«Kreditori pēc zināmām diskusijām vienbalsīgi atbalstīja Jūrmalas domes priekšlikumu iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu bez izsoles rīkošanas,» pēc sapulces pauda maksātnespējas administrators Ainars Kreics. Pirkuma summa paliekot tā pati, kas tiktu noteikta kā sākumcena, ja notiktu izsole. Kreditori atzinuši, ka gadījumā, ja pirmā izsole beigtos bez panākumiem, tad īpašuma pārdošana ieilgtu un nāktos lauzīt galvu, kā apsaimniekot sanatoriju aukstajā sezonā. Tas arī nozīmētu krietnu naudas žūkšņa izdošanu, lai sagatavotu darbam ēkas apkures sistēmu. «Tā ir daļēji izdemolēta, un, lai to atjaunotu, vajadzēs daudz līdzekļu. Turklāt jāņem vērā, ka tas ir kultūrvēsturisks objekts, kas prasa attiecīgu uzturēšanu,» teica A. Kreics, piebilstot, ka, apsverot to visu, kreditori nonākuši pie secinājuma, ka labāk uzreiz pārdod objektu, nevis vēl vilkt garumā un atgūt savus līdzekļus, kas ir iesaldēti. Advokāts norādīja, ka tālākais solis esot līguma slēgšana ar pircēju, tiklīdz tas būs gatavs īpašuma iegādi finansēt, un tam neesot nekādu juridisku šķēršļu. Jūrmalas dome jau iepriekš skaidroja, ka pirkuma vērtības segšanai tiks lūgta atļauja Aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei kredīta saņemšanai Valsts kasē.


Написать комментарий