Akla sirmgalve Ziepniekkalnā mēģina nolēkt no piektā stāva balkona

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

17.jūlija pēcpusdienā spraigi notikumi risinājās Pārdaugavā, Ziepniekkalnā, kur glābšanas dienestu izsauca iedzīvotāji, ieraudzījuši kādu sirmgalvi, kura grasījās izlēkt pa daudzdzīvokļu mājas piektā stāva balkonu, raksta "kasjauns.lv"

Ap trijiem pēcpusdienā kāda Bērzupes ielas nama pagalmā bija sapulcējušies apkārtējo daudzstāvu māju iedzīvotāji, neizpratnē prātodami, kas noticis, ka viņu mājoklim apkārt sabraukušas glābšanas dienestu mašīnas un pagalmā rosās policijas darbinieki. Noskaidrojās, ka pie vainas ir gados, veca, akla kundze, kas pievērsusi kaimiņu uzmanību ar izdarībām uz sava dzīvokļa balkona.

Kā pastāstīja kāda Bērzupes ielas nama iedzīvotāja, no sākuma sirmgalve sākusi mest lejā mantas un teikusi, ka viņu lejā gaida mašīna, uz kuru tā pošoties. Pēkšņi viņa sākusi kāpt uz balkona malas. Kundze skaidrojusi, ka par viņu neviens nerūpējas, un viņa gribot pamest šo dzīvokli.

Kaimiņiene ilgi nedomājot, izsaukusi glābšanas dienestu, neatliekamo palīdzību un pati līdz papildspēku atbraukšanai centusies sievieti atrunāt no plāna nokļūt lejā pa piektā stāva balkonu.

Kā pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes dienesta nodaļas operatīvā dežuranta vietnieks, majors Juris Blūzmanis, sirmgalve bija izgājusi uz balkona, un pati vairs nevarēja iekļūt dzīvoklī, jo tur bija diezgan daudz dažādu lietu un priekšmetu, kas viņai traucēja orientēties.

"Tika saņemts izsaukums uz tipisku padomju laika māju, kur ne mazums cilvēku dzīvo jau ilgus gadus. Diemžēl šobrīd rezultāts ir tāds, ka mēdz būt gadījumi, kad cilvēki paliek vieni un nevarīgi šādos namu dzīvokļos. Kā šajā gadījumā - sieviete ir akla un nedaudz ar problemātisku domāšanu... Sirmgalve bija izgājusi uz balkona, un pati vairs nevarēja iekļūt dzīvoklī, jo uz viņas balkona bija diezgan daudz dažādu lietu un priekšmetu, kas kundzei traucēja orientēties nelielajā balkonā. Pateicoties daudzstāvu mājas kaimiņiem, kas bija novērojuši, ka gados vecā kundze uzvedas neadekvāti, metot mantas no balkona un gatavojoties kāpt uz balkona apmales, tie izsauca gan glābšanas dienestu, gan neatliekamo medicīnisko palīdzību," portālam "kasjauns.lv" pastāstīja Blūzmanis.

Viņš arī norādīja, ka šajā gadījumā sievietes nocelšana ar pacēlāju no balkona nebija iespējama, jo viņas mājas apbūve paredz diezgan daudz apstādījumu, kas glābšanas dienestam traucē operatīvu darbību.

"Tā kā dzīvoklis atrodas piektajā stāvā, tika pieņemts lēmums iekļūt caur dzīvokļa durvīm – tās atverot mehāniski. Uzlaužot durvis, dzīvoklī tika ielaisti medicīnas, kā arī policijas darbinieki. Savukārt mūsu – glābēju - galvenais uzdevums bija novērst sievietes izkrišanu no balkona. Mūsu ierašanās brīdī viņa gatavojās doties pāri balkona malai. Šajā situācijā varu teikt, ka cilvēks ir akls un neorientējās ne laikā, ne telpā, tādēļ situācija bija diezgan neparedzama, taču glābšanas dienests godam tika galā ar šo situāciju. Sievietei tika sniegta arī psiholoģiskā palīdzība," skaidroja majors.

Spraigais notikums beidzās laimīgi, un sirmgalve tika nogādāta slimnīcā.


Написать комментарий