Andris Švirksts: Cerējām, ka tiks piedāvāta programma, kas uzlabos dzīvojamā fonda apkalpošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pirms dažām dienām Daugavpils pilsētas domē notika sapulce, kuras tēma „Dzīvojamā fonda pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzlabošanas iespējas”.

Pēc rīkotāju vārdiem, sapulces mērķis bija uzklausīt pilsētnieku viedokļus un koriģēt turpmāko ar dažādu problēmu risināšanu saistīto rīcību.

Rezultātā šī sapulce ieilga vairāk nekā par 4 stundām un atgādināja balagānu – cilvēki kliedza, oponenti apvainoja viens otru.

DzKSU vadītājs Andris Švirksts pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, gatavojoties sapulcei, uzņēmuma pārstāvji no tās gaidīja pavisam citu: „Cerējām, ka tiks izteikti konkrēti ierosinājumi, rīcības varianti. Bet patiesībā mēs neapspriedām nefiksētu ūdeni, tekošus jumtus un vecas caurules, iedzīvotāji vienkārši kritizēja DzKSU darbu. Manuprāt, šajā sapulcē notika uzņēmuma vadības atlaišana. Tika izteikti pāris labi ierosinājumi, pārējais bija cilvēku emocijas.

Daudzi pilsētnieki uzskata, ka DzKSU ir patstāvīga struktūra, nevis kapitālsabiedrība, kas pieder Daugavpils pilsētas pašvaldībai. DzKSU var organizēt kādus pasākumus, bet lēmumus pieņem dzīvokļu īpašnieki. Tas jāņem vērā.

Atzīstu, ka mums ir daudz problēmu, tomēr mūsu uzņēmums apkalpo 31 500 klientus. Darbojamies saskaņā ar likumdošanu un Ministru kabineta normatīvajiem dokumentiem. Bieži vien nākas atskaitīties arī Valsts kontrolei.

Manuprāt, strādājam visai labi, kaut arī pastāv problēmas. Piemēram, pašlaik mums ir problēmas ar projektētājiem, ar personālu. Diemžēl, jaunieši nevēlas pie mums strādāt. Tomēr personāls tiek apmācīts, savas funkcijas mēs pildām. Arī cilvēki ir ļoti dažādi: kādam šķiet, ka avārijas dienests atbrucis ātri, kādam – ilgi kavējies”, pastāstīja A.Švirksts.


Написать комментарий