Nākamnedēļ Biķerniekos un Demenē notiks Donoru diena

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.jūlijā no plkst.9.00 līdz 12.00  Biķernieku kultūras namā (Saules iela 4) un 24.jūlijā no plkst.9.00 līdz 12.00  Demenes Kultūras namā (Briģenes ielā 2) notiks Donoru diena.

Valsts asinsdonoru centra Sabiedrisko attiecību nodaļā portālam Gorod.lv paziņoja, ka asinis ziedot ir aicināti visu grupu asins donori, bet īpaši lūdz atsaukties O rēzus pozitīvās, A rēzus pozitīvās, B rēzus negatīvās, AB rēzus negatīvās un AB rēzus pozitīvās asins grupas donorus.

Valsts asinsdonoru centrs atgādina, ka slimniekiem donoru atsaucība ir nepieciešama visu gadu, arī atvaļinājumu sezonā – vasarā. Bez sabiedrības atbalsta viņi iztikt nevar. Šobrīd asins krājums ir zems, tāpēc tiem, kuri vēl domā kļūt par donoriem, šis ir īstais brīdis saņemties un pievienoties donoru kustībai.

Jāatzīmē, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Svaram jābūt virs 50 kg. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms tam jāēd veselīgi un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu.

Ja gadījies noņemt piesūkušos ērci, tad asinis ziedot nedrīkst sešus mēnešus. Šis ierobežojums saistīts ne tikai ar ērču encefalītu, bet arī ar Laima slimību, kuras inkubācijas posms ir seši mēneši.


Написать комментарий