Iedzīvotāji Rīgā protestē pret piecstāvu nama būvi

foto: F64
foto: F64

Rīgā, Kurzemes rajonā, triju daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāji ir satraukušies par viņu kvartālā paredzēto piecstāvu nama būvniecību.

Viņi uzskata, ka tik liels nams nav iespiežams tik mazā zemes gabalā un tas negatīvi ietekmēs viņu dzīves kvalitāti un nekustamā īpašuma vērtību. Būvniecības priekšlikuma iesniedzēji pārmetumus noraida, norādot, ka it visā ievērota likumība un Rīgas Būvvaldes akcepts, tāpēc no savas ieceres neatteiksies.

Nekad nav apbūvēts

Trīs namu – Kuģu ielā 22, Staraja Rusas ielā 5 un Valguma ielā 21 – kopumā 80 iemītnieku parakstītajā vēstulē Rīgas pilsētas Būvvaldei atbildīgās instances uzmanība vērsta uz to, ka zemes gabals, kurš ir izvietots māju kvartāla vidū un kur jau ir uzceltas divas divu un trīs stāvu ēkas, ir pārāk mazs, lai tur uzceltu vēl vienu – turklāt piecu stāvu augstumā. Iedzīvotāju pārstāve Aina Mačule uzsver, ka šis īpašums, kas atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, nekad nav bijis apbūvēts. Tur savulaik bijis bērnu rotaļlaukums, vienubrīd bijis domāts tur izveidot autostāvvietu, bet, par laimi, tā arī palikusi neliela zaļa oāze vairāku pagājušajā gadsimtā būvētu daudzstāvu ēku viducī.

Pārāk liela

Ainas kundze bažījas, ka 60. gados celtajā ēkā, kurā dzīvo viņa, apjomīgā rakšana (paredzēta arī pazemes būve) var radīt jaunas plaisas un neatgriezeniskus bojājumus. No otras puses tai piekļaujas viesnīca Radisson Blu Daugava, līdz ar to – ja tiks uzcelta apjomīgā jaunbūve, māja būs kā iespiesta starp mūriem, kur saules gaisma nepiekļūst. «Te savulaik iepriekšējais zemes īpašnieks gribēja celt tādu – nelielu – dzīvojamo māju, bet šo ieceri viņam neizdevās realizēt. Mums nebūtu iebildumu, ja arī šis īpašnieks celtu ēku, kas nebūtu augstāka par trim stāviem, taču – ne jau tik lielu. Ja reiz grib tik milzīgu – vai Rīgā lielāku zemes gabalu trūkst?» neizpratnē ir A. Mačule, piebilstot, ka žēl arī uz zemes gabala augošo lielo koku, kurus nu taisās nozāģēt. Nevarot jau arī zināt, kā rakšana ietekmēs pārējo zaļo rotu un vai tikai beigās kvartāls nesastāvēs no namu sienām vien.


Написать комментарий