Putina kritiķis Navaļnijs atzīts par vainīgu finanšu noziegumā

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Tiesa par vainīgu līdzekļu piesavināšanā ceturtdien atzinusi opozīcijas līderi un Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju, par šo pārkāpumu aktīvistam draud vairāku gadu cietumsods, vēsta ārvalstu mediji.

Maksimālais sods, ko var piešķirt par šīm apsūdzībām, ir desmit gadu cietumsods, bet prokurors ir pieprasījis sešu gadu cietumsodu.

37 gadus vecais opozicionārs bija apsūdzēts kokmateriālu izkrāpšanā 16 miljonu rubļu (aptuveni 260 000 latu) vērtībā no valsts kompānijas "Kirovles", kad strādāji par Kirovas gubernatora padomnieku.

Navaļnijs apsūdzības noliedz, norādot, ka lieta ir safabricēta, lai dabūtu viņu prom no politikas. Šī ir viena no piecām lietām, kas pret Navaļniju ierosinātas kopš Putina atkārotas stāšanās prezidenta amatā.

Pretkorupcija aktīvists, kurš iedvesmoja cilvēkus masu protestiem pret Kremli 2011. gada decembrī, nesen paziņoja, ka varētu kandidēt uz prezidenta amatu. Jūnijā Navaļnijs ir izvirzīts par kandidātu Maskavas mēra amatam.  

Tomēr savas kandidatūras oficiālajai reģistrācijai, kas ļautu viņam startēt septembrī gaidāmajās mēra vēlēšanās, Navaļnijam jāsavāc 73 021 paraksts, tostarp vismaz 110 paraksti jāiegūst no 1810 Maskavas rajonu padomju deputātiem.

 

 


Написать комментарий