„Daugava” Čempionu līgā debitē ar apkaunojošu zaudējumu Zviedrijā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Trešdienas vakarā Daugavpils „Daugavas” futbolisti debitēja UEFA Čempionu līgā, 2. kvalifikācijas kārtas 1. spēlē ar 1:7 piekāpjoties zviedru „Elfsborg”, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

2012. gadā „Daugava” pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Latvijas čempioni, kas deva iespēju spēlēt Čempionu līgā. Izlozē mūsējiem pretī tika Zviedrijas čempioni IF „Elfsborg”.

Diemžēl pret zviedriem izbraukumā tika aizvadīta ļoti vāja spēle, kas neatstāj cerības uz labvēlīgu iznākumu divu spēļu summā. „Daugava” jau no pirmajām minūtēm pamatīgi piespiedās pie saviem vārtiem un puslaika vidū pēc stūra sitiena izspēles ielaida pirmos vārtus. Rupji kļūdījās komandas kapteinis Jurijs Sokolovs, kurš garām vārtiem lidojošu bumbu neveiksmīgi mēģināja izsist tālāk no vārtiem un tā nonāca pie pretinieka, kas sita precīzi. Pirmajā puslaikā mājiniekiem bija vēl vairākas iespējas izcelties, bet tās palika neizmantotas.

Otrais puslaiks daugavpiliešu izpildījumā bija katastrofāls. Lai arī uzbrukumā komanda sāka spēlēt aktīvāk, aizsardzībā bija milzīgi robi. Sākumā Jurijs Sokolovs cīņā ar zviedru ieraidīja bumbu savos vārtos, bet drīzumā „Elfsborg” panāca jau 3:0.
Kārtējās kļūdas aizsardzībā un uz tablo jau 5:0.

Noskaņojumu nedaudz izdevās uzlabot 78. minūtē, kad pēc aktīvā Andreja Kovaļova centrējuma no labās malas neviena netraucēts bumbu vārtos ar galvu ieraidīja Ibrahims Babatunde – 1:5. „Daugava” mēģināja iesist vēl, bet tā vietā pēdējās spēles minūtēs ielaida divus vārtus! Abus pēc stūra sitienu izspēlēm. Jāsaka, ka pēc standartsituācijām tika ielaista lielākā daļa vārtu.

Atbildes mačs Daugavpilī notiks 23. jūlijā.


Написать комментарий