Starptautiskās fizikas olimpiādes bronzas laureātam Domē novēlēja arī turpmāk būt Daugavpils patriotam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Zināšanas ir spēks. Šo visiem zināmu izteicienu apliecināja Daugavpils krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolēns Sergejs Blakunovs, kuru pilsētas Domē sveica kā 44.Starptautiskās fizikas olimpiādes laureātu.

Latvijas komandu pārstāvošais skolēns kļuva par bronzas laureātu un saņēma diplomu, pateicoties kuram viņam ir iespēja iestāties kādā slavenā augstskolā, piemēram, Kembridžā vai Oksfordā.

Pasākumā Sergeju un vidusskolas-liceja direktora vietnieci mācību darbā Irinu Pauru sveica pilsētas vadība. Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka tik augsta līmeņa olimpiādē iegūtā 3.vieta daudz nozīmē. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pateicās skolēnam par to, ka viņš nes pasaulē mūsu pilsētas un valsts vārdu.

Pilsētas vadība novēlēja skolēnam, lai viņa vārds kādreiz nonāktu albumā ar Latvijas slavenību vārdiem, bet, pasniedzot T-kreklu ar logo zīmi „Es mīlu Daugavpili!”, novēlēja arī turpmāk būt mūsu pilsētas patriotam un lieliski pārstāvēt to. Tāpat vadība nodeva lielu puķu pušķi Krievu vidusskolas-liceja fizikas skolotājai Tatjanai Maslovai, kura gatavoja skolēnu dalībai olimpiādē.

Apsveicam Sergeju, viņa skolotājus un vecāku ar šo nozīmīgu uzvaru! Novēlam izbaudīt vasaru, labi atpūsties, kā arī veiksmīgu jauno mācību gadu!

Atgādināsim, ka starptautiskā olimpiāde, kurā piedalījās 380 skolēni no 80 pasaules valstīm, Dānijas galvaspilsētā norisinājās nedēļas laikā. Jāatzīmē, ka Latviju tajā pārstāvēja pieci skolēni: Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolnieks Sergejs Blakunovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Rūdolfs Treilis, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Māris Seržāns, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas vidusskolas 11.klases skolnieks Luka Ivanovskis, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Armands Garančs.

Mūsu skolēnu rezultāti ir apbrīnas vērti: viņi ieguva divas bronzas medaļas un divus Pateicības rakstus.



Написать комментарий