Sporta fanu sirdis iekaro kāds mīlīgs strīkeris

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Par jaunu interneta sensāciju kļuvis kāds strīkeris, kurš kails, pirms tam ieziežoties ar vazelīnu, uzskrēja uz laukuma Austrālijas regbija līgas mača laikā, kur Sidnejas olimpiskajā stadionā sacentās Queensland Maroons un New South Wales Blues komandas.

Lai gan strīkeri sporta laukumos ir ierasta parādība (viņu ir vairāk, nekā izskatās, jo televīzijas ir vienojušās viņus nefilmēt), tieši šis jaukais onkulis izpelnījies kādu īpašu austrāliešu fanu labvēlību.

Sava šķietami mīlīgā izskata dēļ austrālieši viņu jau iesaukuši par leģendu, taču ir arī tādi, kas neko vairāk par "tukšpaurainu plikadīdu" viņā nesaredz.

Tikmēr mediji jau noskaidrojuši vīrieša personību - tas ir 33 gadus vecais Vati Holmvuds, kurš jau sniedzis interviju Jaunzēlandes radio.

"Spēle, godīgi sakot, bija garlaicīga, tāpēc es gribēju piešķirt kādu asumiņu. Nu, labi, gribēju laukumā izskriet jau pirms gada, bet tad pārdomāju un pārcēlu, jo man vajadzēja būt labā fiziskā formā," stāstīja Holmvuds.

Viņa 15 sekundes slavas gan beigušās nelāgi - stīkerim piespriests mūža aizliegums ieiet Sidnejas olimpiskajā stadionā.

Par strīkeriem kapitālistiskajā rietumu pasaulē sauc meitenes un puišus, kuri publiskās vietās parādās kaili - tā ir viņu protesta forma pret sabiedrības "aizspriedumiem". Tā ir ekshibicionisma vieglā forma, un parasti strīkeri cenšas nevis šokēt publiku, bet gan izklaidēt, taču reizēm arī nest kādu reklāmas vēsti, piemēram, ka derētu palasīt Bībeli vai nopirkt kādu limonādi.

Protams, visbiežāk strīkeri izpaužas sporta spēļu laikā, jo tieši šie pasākumi ir visvairāk apmeklēti, taču ir arī cita veida kuriozi. Piemēram, kāds strīkeris (tiesa, apģērbts) 2010. gada Eirovīzijas konkursa laikā izskrēja uz skatuves Spānijas priekšnesuma laikā, un viņiem savu dziesmu nācās atkārtot.

Pirmais reģistrētais strīkera skrējiens noticis 1799. gada 5. jūlijā, kad kāds kails vīrietis Londonā no Kornhilas ielas aizskrēja līdz Čīpsaidai. Policija noskaidroja, ka par skrējienu viņam samaksāta 10 gineju (mūsdienu naudā - aptuveni 580 latu) liela atlīdzība.

Pasaulē pirmais strīkeris ar vārdu ir Džordžs Viljams Kramps, kurš 1804. gadā kails skraidīja pa universitātes teritoriju Leksingtonā, Virdžīnijas štatā.

Mūsdienās strīkeri visbiežāk parādās regbija spēļu laikā, taču reģistrēti gadījumi arī futbolā, kriketā, tenisā, badmintonā, golfā un pat snukerā. Saskaņā ar statistiku starp strīkeriem ir aptuveni vienāds vīriešu un sieviešu skaits.

Savukārt Latvijas vienīgā "īstā" strīkere ir Zemene jeb Liene Buldure, kura Latvijas futbolistus samulsināja spēlē pret Portugāli 2004. gadā.

Par šo organizēto precedentu sīkāk lasiet šeit!


Написать комментарий