Salaspilī uz autoceļa Rīga-Daugavpils uzstādīs luksoforus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lai uzlabotu satiksmes drošību gan autovadītājiem, gan gājējiem, kas šķērso ceļu, gan arī uzņēmējiem, kuri savu saimniecisko darbību veic otrpus šosejas, tiks uzstādīti luksofori uz autoceļa Rīga - Daugavpils Salaspilī.

Darbus veiks uzņēmums SIA "Union Asphalttechnik", informē Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Trukšāne.

Ņemot vērā, ka valsts galvenā autoceļa A6 Rīga - Daugavpils - Krāslava - Baltkrievijas robeža (Pāternieki) Salaspils pilsētas posms ir viens no visintensīvāk noslogotajiem autoceļu posmiem valstī, par regulējama krustojuma nepieciešamību šajā vietā jau sen neviens nešaubās.

Pie Rīgas un Enerģētiķu ielu krustojumiem esošās neregulējamās gājēju pārejas ir neapgaismotas, turklāt gājējiem, lai nokļūtu autoceļa otrā pusē, jāšķērso divas joslas katrā braukšanas virzienā. Luksoforu nepieciešamību aktualizēja ēdināšanas kompleksa "Hesburger" izbūvēšana 2010. gadā Daugavas pusē, kas palielināja gājēju, sevišķi jauniešu, plūsmu pār autoceļu A6. Savukārt virzienā no Ogres Rīgas ielas krustojumā nav ierīkota kreisā pagrieziena veikšanai speciāli nodalīta bremzēšanas josla.

Šāda situācija apgrūtina satiksmes plūsmu abos virzienos, bet īpašu bīstamību rada kreiso pagriezienu manevra veikšana, iebraucot un izbraucot no Salaspils.

Jau 2011. gada 25. martā satiksmes ministra Ulda Auguļa vizītes laikā Salaspils novada domē satiksmes regulējums šajā krustojumā bija galvenā sarunu tēma. Šis jautājums ar mainīgām sekmēm pašvaldības dienas kārtībā ir jau kopš 2006. gada, tomēr aktualizējies un būtiski "izkustējies" tieši 2010. gadā, kad tika panākta vienošanās starp pašvaldību, SIA "Neste Latvija" un restorānu tīklu "Hesburger" par finansiālu līdzdalību luksoforu izbūvē un krustojumu labiekārtošanā. Jau toreiz no pašvaldības puses tā bija diezgan neierasta prakse – piedāvāt šādu sadarbību valsts pārziņā esoša ceļa šķērsojuma risināšanā.

Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" 2010. gada beigās uzsāka šo krustojumu pārbūves projektēšanu, tomēr vairākkārt izsludinātie konkursi par būvdarbiem beidzās bez rezultātiem. Šobrīd, 2013. gada jūlijā, beidzot ir noskaidrots krustojuma pārbūves veicējs.

Trīspusējo līgumu par krustojuma izbūves pirmo kārtu parakstījuši VAS "Latvijas Valsts ceļi", Salaspils novada dome un būvnieks - SIA "Union Asphalttechnik".

Līgums paredz, ka uz autoceļa A6 Salaspilī posmā no Enerģētiķu ielas līdz Rīgas ielai tiks izbūvēts apgaismojums, savukārt krustojumā ar Rīgas ielu ierīkoti luksofori un ierīkotas bremzēšanas joslas.

Darbi tiks uzsākti ne vēlāk kā 29. jūlijā, tie būs jāveic 120 dienu laikā.


Написать комментарий