Traģēdija Jelgavā: iespējams, paša neuzmanības dēļ ražotnē iet bojā darbinieks

foto: progorodchelny.ru
foto: progorodchelny.ru

Pēc divu stundu reanimācijas pasākumiem mediķiem tomēr nav izdevies glābt kāda 45 gadus veca Jelgavas logu un durvju ražotnes "Flora" strādnieka dzīvību, raksta "Zemgales ziņas". Trešdien viņš nāvējoši saspiests kādā iekārtā, kurai tika veikts remonts.

"Idiotisks negadījums – viņam tur nebija jāatrodas!" skarbi saka Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītājs Valdis Dūms. Traģēdija notikusi vietā, kur jau pirms pāris gadiem cietusi kāda ražotnes darbiniece un kur tādēļ veikti būtiski drošības uzlabošanas pasākumi.

"Viņš izlīda starp nožogojumu, nezinām, kas tur bija meklējams," par trešdienas negadījumu "Ziņām" stāsta SIA "Flora" direktors Juris Bušs.

Trešdien noskatoties videokameru uzfilmēto materiālu, uzņēmuma vadība secinājusi – darbinieks vienkārši klīdis pa ražotni, garlaikojies, ik palaikam kādā vietā kavējot laiku. Dīkā viņš tobrīd bijis, jo tika labota ražošanas iekārta.

"Ne tur ir ko remontēt, ne skrūvēt. Viņam tur nebija jāatrodas," saka Bušs. Bojāgājušais darbinieks "Florā" sācis strādāt tikai aprīlī, bet pēdējo piecu gadu laikā, no kuriem divus pavadījis darbā Anglijā, viņš guvis gadu ilgu pieredzi analogā ražotnē tieši pie tādām iekārtām, ar kādām rīkojies "Florā". "Viņam bija 45 gadi, tas vairs nav arī tas vecums, kad prātā būtu pārgalvības," tā Bušs.

Arī Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas šefa sākotnējie secinājumi par nelaimes gadījumu ir par labu logu ražotnei. "Aiz nekodarīt ielīdis tur, kur nevajag. Remonta laikā cits darbinieks ieslēdza iekārtu, nezinot, ka aiz tās kāds atrodas. Kad inspektore uz karstām pēdām ieradās uzņēmumā, tur visiem bija lielas acis, jo neviens nesaprata, kā un kāpēc viņš tur ielīdis," stāsta Dūms.

Zemgales galvenais darba inspektors uzteic "Floru", jo pēc līdzīga negadījuma tieši tajā pašā iekārtā 2010.gadā uzņēmums veicis būtiskus uzlabojumus – ierīkota sēta, aiz kuras tiekot, nostrādā automātika un iekārta apstājas.

"Toreiz kādai sievietei likās, ka iziešana pa spraugu ir taisnākais ceļš, jo citādi bija jāiet piecu metru līkums," atceras inspektors. Tā kā trešdien tā tika labota, automātiskās drošības sistēmas nedarbojās. "Skatīsimies uzņemto video, pētīsim visas versijas, arī variantu, ka strādniekam tur varbūt likts būt un kaut ko labot vai skatīties," nosaka Dūms.


Написать комментарий