Ģenerālprokuratūra pārbauda Daugavpils pilsētas domes deputāta Borisa Ivanova saistību ar VDK

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Republikas Prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašlaik tiek pārbaudīta valsts instancē iesniegtā informācija par jaunievēlēta Daugavpils pilsētas domes deputāta Borisa Ivanova sadarbību ar Valsts drošības komiteju (VDK).

Speciāliste minēja, ka pārbaude varētu aizņemt 2-6 mēnešus.

Atgādināsim, ka jūnija beigās Ģenerālprokuratūra saņēma iesniegumu par krimināllietas ierosināšanu sakarā ar likuma „Par vēlēšanām” noteikumu pārkāpumu.

Iesniedzēji Mečislavs Truskovskis („Mūsu partija”) un Žanna Kulakova („Reformu partija”) pieprasīja pārbaudīt informāciju par Daugavpils pilsētas domes deputāta Borisa Ivanova („Latgales partija”) dalību VDK: faktu, ka B.Ivanovs bija VDK darbinieks apliecināja vairāki cilvēki, šo personu vārdi tika norādīti iesniegumā.

Iesniegumā norādīts, ka no 1980.-1990.gadam B.Ivanovs bija VDK aprindās VDK kapteiņa rangā, šo informāciju deputātu kandidāts slēpa no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK), kad iesniedza nepieciešamos dokumentus, lai piedalītos pašvaldību vēlēšanās.

Pats deputāts noliedza šo informāciju un atzīmēja, ka veiktās pārbaudes nedeva nekādu informācijas apstiprinājumu.

Pēc „Latgales partijas” līdera Jāņa Lāčplēša vārdiem, baumas par to, ka B.Ivanovs strādāja VDK bija, taču oficiālā apstiprinājuma tam nav bijis.

Saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvo bāzi vēlēšanās nevar kandidēt tās personas, kuras strādāja izlūkdienestos, visi kandidātu saraksti tiek pārbaudīti, kad tie tiek iesniegti CVK.


Написать комментарий