Latvijas izlases kandidāts Zaķis pagarina līgumu ar “Ventspils” basketbola klubu

foto: bkventspils.lv
foto: bkventspils.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāts Ronalds Zaķis pagarinājis līgumu ar valsts vicečempioniem "Ventspils" komandu, vēsta klubs. Abas puses panākušas vienošanos uz 2013./14.gada sezonu.

Zaķis ir viens no "Ventspils" sporta internāta audzēkņiem un kopš 2002.gada ir ventspilnieks, pārnākot no Kuldīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas. Kopā ar "Ventspils" komandu viņš izcīnījis vienu Latvijas čempiona titulu.

Pašlaik 26 gadus vecais Zaķis savu karjeru Ventspilī sāka, spēlējot sporta skolas "Spars" komandā, bet vēlāk iekļuva "Ventspils Augstskolas" komandā. Vēlāk 2008.gadā viņš tika izīrēts "VEF Rīga" vienībai, bet, atgriežoties "Ventspils" komandā, kļuva par vienu no tās līderiem.

Pagalam neizdevusies sezona Zaķim bija 2010./11.gadā, kad pārbaudes spēlē viņš guva nopietnu ceļgala savainojumu, tāpēc nācās izlaist visu gadu. Nākamajā sezonā Zaķis atgriezās laukumā un kopā ar komandu aizkļuva līdz Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kā arī kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) vicečempionu.

Savukārt pagājušajā sezonā Zaķis kopā ar savu komandu pirmo reizi Latvijas basketbola klubu vēsturē kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu, bet LBL izcīnīja vēl vienu vicečempiona titulu. Pašlaik Zaķis kopā ar Latvijas izlasi gatavojas septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Ventspils" komandas rīcībā šobrīd ir 13 spēlētāji - Dāvis Lejasmeiers, amerikānis Lorenco Viljamss, Dāvis Čoders, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Sandis Valters, Akselis Vairogs, Mārtiņš Laksa, Māris Gulbis, Uģis Pinete, Ervīns Jonāts, Andrejs Gražulis un Ronalds Zaķis. Gatavoties jaunajai sezonai komanda sāks 24.jūlijā.

Iepriekšējās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga" basketbolistiem.


Написать комментарий