Aivars Pudāns: A13 tranzītielas rekonstrukcijas jautājums ir viens no sāpīgākajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītāja Aivara Pudāna vārdiem, ES projektā par A13 tranzītielas rekonstrukciju veikts 30,51% darbu.

Darbus veic firma „Binders”, projekta izmaksas ir 9 707 487 lati. Patlaban būvdarbu tempts neesot pietiekami intensīvs. Būvdarbu izpildes termiņš ir 2014.gada 20.jūlijs.

KSP vadītājs paskaidroja, ka sarežģījumi parasti rodas sakarā ar darbu saskaņošanu ar citiem projektiem, piemēram, ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” veikto rekonstrukciju, SIA „Daugavpils ūdens” veiktajiem darbiem utt. PAS „Daugavpils siltumtīkli” jānodod ceļa posms no Nometņu ielas līdz Dzelzceļu ielai. Uzņēmums ieguldījis tajā savus līdzekļus, demontējis vecu siltumtrasi, posmā atlicis tikai novākt būvatkritumus. Iespējams, divu nedēļu laikā būvfirma varēs sagatavot visu posma asfaltēšanai nepieciešamo.

Rodas problēmas arī ar būvdarbiem uz gaisa tilta, kur darbi tiek veikti divu ES projektu ietvaros: notiek A13 trases rekonstrukcija un tramvaju infrastruktūras rekonstrukcija. 18.novembra ielā esošā tilta rekonstrukcijai nepieciešams papildfinansējums 82 000 latu apmērā bez PVN, jo, izstrādājot projektu, netika ņemts vērā, ka sliedes šajā posmā ir iebetonētas. Montāžas laikā tiks skārta izolācija, vajadzēs to mainīt.

A.Pudāns paziņoja, ka dažos ceļu posmos problēmas radās sakarā ar pēdējo dienu lietu, piemēram, satiksme ir apgrūtināta Mēness ielas rajonā.

Laikapstākļu dēļ avārijas situācija izveidojās 18.novembra ielā posmā no Neredzīgo biedrības līdz PMK. KSP vadītājs pastāstīja, ka luksofors darbojas, pieņemot, ka automašīnu pārvietošanas ātrums ir 30 km/st, bet laikapstākļu dēļ ātrums samazinājās līdz 5 km/st, tādēļ bija radies liels sastrēgums. Būvfirma nenodrošināja šo posmu ar satiksmes regulētāju, kaut arī tas bija firmas pienākums.
Atgādināsim, ka A13 tranzītielas rekonstrukcijas projekta ietvaros tiks rekonstruēta 18.novembra iela, notiks rotācijas apļa izbūve pie Vienības tilta, Vienības tilta rekonstrukcija, Daugavas ielas un Imantas ielas krustojuma rekonstrukcija, Lielās ielas rekonstrukcija. Darbi tika uzsākti 2012.gada rudenī, to izpildes termiņš ir 2014.gada beigas. Projekta kopējās izmaksas – 10, 722 miljoni latu.

 


Написать комментарий