Tuvākajā laikā Daugavpils pilsētas dome saņems atļauju veikt būvdarbus Daugavas ielā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no Daugavpilī īstenotajiem lieliem projektiem ir Daugavas ielas rekonstrukcija.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja, ka šobrīd darbi vēl nav sākti, toties viss ir sagatavots būvdarbu atļaujas saņemšanai, kas tiks izsniegta tuvākajā laikā.

Rekonstrukcijas darbi ir ieplānoti posmā no Vienības tilta līdz cietoksnim. To gaitā tiks veikta seguma maiņa, lietus ūdeņu kanalizācijas un apgaismojuma sistēmu rekonstrukcija, kā arī tiks labots ceļa slīpums. Projekta ietvaros tiks ierīkots veloceliņš un abās viadukta pusēs tiks izveidots autoceļu šķērsojuma mezgls ar apļveida satiksmi, tiks izbūvēts tunelis zem dzelzceļa sliedēm.
Pēc A.Pudāna vārdiem, esot panākta vienošanās par to, ka šī projekta īstenošanas sākumā tiks izbūvēts tunelis, lai to varētu izmantot gājēji un riteņbraucēji, un tikai pēc tam tiks lemts jautājums par arkas slēgšanu. Tiek plānots, ka arka tiks slēgta uz 3 mēnešiem, tas varētu apgrūtināt satiksmi, tādēļ šis jautājums tiks apspriests ar projektētājiem un būvniekiem, iespējams, konstrukcija tiks nomainīta.

Atgādināsim, ka Daugavas ielas rekonstrukcijas mērķis ir drošības līmeņa paaugstināšana, uzlabojot transporta satiksmes organizāciju Daugavas ielā, kur esošā infrastruktūra ir novecojusi un nespēj nodrošināt autovadītāju, gājēju un velobraucēju ērtu pārvietošanos.

Projekta aptuvenas izmaksas ir 3 127 345 lati, 2,5 miljonus no kuriem finansē ES fonds, bet 627 345 latus – pašvaldība. Projekta realizācija tiks pabeigta 2014.gada beigās.


Написать комментарий