Ķīnā tiek aizliegta jaunu administratīvo ēku būvniecība 5 gadu garumā

foto: mbt-travel.ru
foto: mbt-travel.ru

Par savādo aizliegumu Ķīnā tiek vēstīts RBK ziņu portālā. Ķīnas valdības pārstāvji paziņoja par aizliegumu būvēt jaunas administratīvās ēkas piecu gadu garumā, tā ziņo Reuters

Šādā veidā valsts padomes priekšsēdētājs Si Cziņpins taisās cīnīties ar korupciju, kas Ķīnā sasniegusi milzīgus apmērus.
Vesels lērums būvju, kas uzceltas ar acīmredzamiem pārkāpumiem, nopietni iedragāja  ĶTR Komunistiskās partijas reputāciju un nelabvēlīgi ietekmēja sabiedrības nostāju.

Direktīva aicina visas partiju un valsts struktūras būt samērīgākām. Pie tam, tai jākļūst par garantiju tam, ka visi izdevumi ir tā dēļ, lai attīstītu nacionālo ekonomiku un paaugstinātu cilvēku labklājību.

Attiecīgais aizliegums attiecas arī uz priviliģētām struktūrām, kas uzbūvētas kā valdības mācību centri un viesnīcu nomenklatūras. Pēdējos gados daudzi skandāli Ķīnā bija saistīti ar nesamērīgiem tēriņiem uz jaunām valdības ēkām, kuras amatpersonas bieži vien būvēja visnabadzīgākajos valsts reģionos.

Bez tam, atklājās, ka vietējie valsts orgāni piesavinājās naudas līdzekļus, kas bija paredzēti nabadzības apkarošanai vai stihiju seku novēršanai. Šī nauda tika novirzīta augstākās klases biznesa centru būvniecībai.

Tamlīdzīga iniciatīva Ķīnā izrādīta jau ne pirmo reizi, bet analogie aizliegumi iepriekš rezultātus cīņā pret korupciju nav nesuši.


Написать комментарий