Augstskolu absolventi parasti meklē darbu patstāvīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstskolu absolventiem, kuri šogad absolvēja augstskolas, vasaras laikā jāizlemj, ko darīt tuvākajā nākotnē. 

Daudzi izvēlas turpināt studijas, citi meklē darbu. Lai noskaidrotu, vai jaunie speciālisti griežas pēc palīdzības Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiālē, portāls Gorod.lv aprunājās ar minētās iestādes vadītāja vietnieci Innu Bočarovu.

Pēc viņas vārdiem, no šī gada jūnija NVA Daugavpils filiālē griezās 105 cilvēki, kuri pirms tam bijuši studenti, tikai 23 no viņiem ir augstskolu absolventi.

Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem iekārtoties darbā patstāvīgi, 2013.gadā NVA reģistrējās 267 bijušie studenti. I.Bočarova atzīmēja, ka no tiem tikai 68 cilvēki bija augstskolu absolventi.

„Jāsaka, ka augstāko izglītību ieguvušie jaunieši parasti meklē darbu patstāvīgi, jo mūsu vakances ir pieejamas internetā, turpat var iepazīties ar programmu „EURES” un saņemt informāciju par darba iespējām ārzemēs. Jaunieši ir aktīvi, patstāvīgi dodas uz Rīgu vai uz ārzemēm, kur ir vairāk iespēju atrast darbu”, pastāstīja Inna Bočarova.

Savukārt tiem, kuri tomēr griežas NVA Daugavpils filiālē, tiek piedāvātas programmas jauniešiem – neformālās izglītības programma, profesionālie kursi, programma „Darba vieta jaunietim”.


Написать комментарий