Prognozē ātru Krievijas sabiedriskā TV bojāeju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas sabiedriskā televīzija, kura ir tuvu bankrotam, nomirs ātri un bez lieka trokšņa, intervijā "RIА Novosti" sacījis televīzijas raidījumu vadītājs Vladimirs Pozņers.

Pozņers Krievijas sabiedrisko televīziju pielīdzinājis bērnam, kurš jau piedzimis nedzīvs. "Bija skaidrs, ka dzīvotājs nebūs. Finansiālu problēmu dēļ vai tāpēc, ka cilvēki to neskatās, bet ir skaidrs, ka sabiedriskā televīzija neizdzīvos," intervijā sacījis raidījumu vadītājs.

Sabiedriskās televīzijas ģenerāldirektors Anatolijs Lisenko nesen pavēstīja, ka telekanāla budžets ir pilnībā iztērēts.

Savukārt Pozņers intervijā sacīja, ka viņu nepārsteidz fakts, ka kanālam ir beigusies nauda. Pat ja valsts vēl iedos līdzekļus, tāpat ir skaidrs, ka televīzija nebūs ilgdzīvotāja. Pozņers sacīja, ka nedz Krievijas sabiedriskās televīzijas finansēšanas modelis, nedz tas, ka tā galvenokārt kalpo par Krievijas prezidenta Vladimira Putina ruporu, neatbilst idejai par to, kādai jābūt sabiedriskajai televīzijai.

Ar priekšlikumu izveidot sabiedrisko televīziju, kas būtu neatkarīga no politikas un īpašniekiem, 2011.gadā nāca klajā tā laika prezidents Dmitrijs Medvedevs.


Написать комментарий