BFC „Daugava” jaunie futbolisti uzvar turnīrā Ungārijā

foto: afisha.academ.org
foto: afisha.academ.org

Bērnu Futbola centra Daugava U10 vecuma grupas futbolisti lieliski nostartējuši starptautiskajā futbola turnīrā Ungārijā Youth Football festival, kur ieņēma pirmo vietu, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

BFC Daugava jaunie spēlētāji trenera Jevgēņija Maksimčuka vadībā devās uz vērienīgo jauniešu futbola turnīru, kurā piedalījās komandas no 27 dažādām pasaules valstīm (vairāk nekā tūkstots dalībnieku), tajā skaitā pat no Brazīlijas. BFC „Daugava” bija vienīgie Latvijas pārstāvji Kapošvārā.

Jaunie Daugavpils spēlētāji nodemonstrēja augstas klases futbolu, turnīra gaitā nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. U10 vecuma grupā par godalgām cīnījās 22 komandas no Latvijas, Ungārijas, Ukrainas, Serbijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Slovākijas.

Savā apakšgrupā daugavpilieši bija galvastiesu pārāki par visiem konkurentiem, tajā skaitā arī par vienu no labākajām Ukrainas komandām Dņepropetrovskas „Dnipro”, uzvarot oponentu ar 10:1.

Pirmā vieta grupā garantēja vieglākus pretiniekus astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Tur izdevās apspēlēt ungāru komandas, bet pusfinālā sagraut slovākus ar 10:1.

Finālā BFC „Daugava” aizvadīja ļoti sarežģītu spēli ar Tallinas „Legion”. Pēc pirmā puslaika tika zaudēts ar 0:1, bet otrajā spēles pusē izdevās panākt jau 3:1 savā labā. Mača beigās igauņi vienus vārtus atguva, bet uzvaru nosargāja Latvijas futbolisti – 3:2.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Oļģerts Raščevskis, kurš guva 31 vārtus. Komandas treneris Jevgēņijs Maksimčuks bija ļoti apmierināts ar savu audzēkņu sniegumu, jo 12 atbraukušajiem futbolistiem bija jāiztur liela slodze – dienā pa trīs spēlēm, kuru garums bija 50 minūtes.

Ar spēlētājiem uz Ungāriju devās arī viņu vecāki, savukārt organizētāji parūpējās par ļoti košu atklāšanas parādi un daudziem konkursiem, kā arī ļoti kvalitatīviem laukumiem. Brauciena laikā spēlētāji tika pie iespējas apmeklēt Ungārijas, Austrijas un Slovākijas galvaspilsētas, kā arī klātienē novērtēt Balatona ezeru. Kā atzina Maksimčuks, tik augsta līmeņa turnīrā puiši vēl nekad nebija spēlējuši. 


Написать комментарий